搭經濟艙盡量唔挨後唔算基本尊重咩

478 回覆
419 Like 761 Dislike
你自私啦 全機人一齊挨後瞓低一齊舒服唔好咩

真 然後總會有自私撚出黎話又無犯法
係自己嘅權利黎
挨後同公德心無關,唔挨後都唔係因為公德心,純粹係唔需要,挨唔挨後都合乎常理
啱呀你
啲航空公司已經越嚟越差,而家乜都唔派,連行李都要自己放上去,仲幫佢諗埋縮數唔洗比你休息
黃屍都係無腦
你都幾搞笑
你邊度見到bb係可以控制唔喊
你無預bb會喊係正常架?
你都幾搞笑
你邊度見到bb係可以控制唔喊
你無預bb會喊係正常架?
痴撚線,搭經濟艙唔係預左人挨後架咩
唔想前面挨後可以搭 private jet,屌你老母
其實要講尊重點解埃後之前唔問一問後面得到同意先埃後?
你係青蛙我地係人
反挨後真係on9
咁都有一半負評
反挨後果d係咪個個元屯天kam窮撚未撚搭過長途機?
反親都6位數會員
姐係00後?
尊乜重
後面話唔得就唔挨 識佢老鼠?
做人唔好咁懦夫
比完錢既權利都要睇人面色
樓主標題出發點話唔挨後=基本尊重,咁問聲+挨後咪進階尊重囉
老闆每個月出糧比你
記得要多謝佢
仲有你自己唔挨後 咪得啦
做咩要人地認同你 跟你做
仲要用道德觀念 話9人
挨個後姐 犯法啊?
airline張櫈設計就係預客挨後
唔問等於唔尊重只係complain撚加諸落其他人既想法
從來只有take off/ landing/ 送餐需要較直張櫈
已經唔係尊唔尊重嘅問題,搭飛機挨後根本係自私撚,好撚仆街

好似搭地鐵咁,喺信號收得差嘅地鐵站,我諗無人會唔同意自己應該要熄晒 data先, 再問問隔離左右嘅人有無急事要上網,問清楚之後先開返data,廢事影響到人,呢個係基本尊重

唔明點解搭地鐵同搭飛機會有雙重標準
8個鐘我都一定訓啦
點樣唔撚挨後

講個班一係就亞洲都未出過,一係就好有米成世未搭過econ
已所不欲, 我自已盡量會唔挨, 除非前面挨咁我無得揀都要挨

但, 你同香港人講同理心似乎有點太天真
2019年仲塞鐵阻人返工tim
人地隨時人停口停
呢啲時間又唔顧下人感受
今時今日仲笑人黎生
挨唔挨後要拉到去同理心真係好撚on9
成個世界都係咁挨,你班人淨係spin 去香港人自私先挨,搭多幾次長途先9up 啦
你諗多左,係boarding pass 都未見過,呢到捉到好多反挨撚係冇搭過飛機
個人覺得
唔挨後唔算係尊重,都唔係有同理心
問人地介唔介意挨後,依個叫同理心同尊重

兩公婆一開頭要求天龍人唔好挨後,係好合理
但係人地拒絕就搞事,依啲叫ON9
係呀好on9

所以想回應樓主, on9既唔止佢一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞