歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
你搵啲廢件試下啲膠水先掌握下個份量
你嗰盒好似好多件都會見光 膠水一多流出嚟就唔靚仔同好難執
估中RG閃光~
https://x.com/finemolds_news/status/1846069667355677043
雖然唔係個個牌子嘅蝕刻零件都同佢喱個折法一樣
但記得真係認真睇說明書, 睇參考圖片
有啲位好似摺唔齊都事小, 真係要反屈嗰下屈撚斷咗就事大
到時又要痴多條邊
港魂隻亞路加冇人要
隻閃光對腳好難改做SD 要研究下
成set都不嬲長坐喺度
請問復古舊模果隻1:144 高達係咪未出
今日出左啦
唔該晒
深圳Gundambase冇嘢抵
之前係堔圳想入 彩透 力天使同自護號
發生咩事?
依加個冠軍件作品都唔知似乜
個比賽頒完獎之後,公開組個冠軍作品比人發現參加過其他比賽,網上批評聲愈黎愈大,大到依家bandai 事後DQ左個冠軍
條友係用mb件俾人ban
魔鬼高達冠軍都冇咁嬲
魔鬼高達個作品靚好多
鐵血嗰隻真係唔知似乜,噴又噴得唔靚
最慘係成隻嘢求撚其將鐵血系列啲parts拼得就拼咁砌埋一舊,唔知咩設計
自從武肺果年之後
gbwc 已經唔限一件兩投

佢畀人dq 應該係有人篤灰個作品用非鳩達模型

上面話用mb 件我就唔識分,但應該都係呢類
oh, 原來bandai 唔單止係開模同用料上支持環保,比賽都開始支持環保了
清搶口
但愛美號成舊FDM打印連層紋都無清 都可以比佢參考 我真係搞唔明佢地諗法
打算砌一台RG Nu高達

用Mr Cement SP紫蓋膠水黐件

打磨

上Aqueous水性漆,用T111按1:1比例稀釋,油兩層

等乾後用田宮87131滲線筆>再用80030清潔

貼水貼紙,最後用B604消光噴霧處理。

呢個step如何?

打算砌盒RG Nu高達

用Mr Cement SP紫蓋膠水黐件

打磨

上Aqueous水性漆,用T111按1:1比例稀釋,油兩層

等乾後用田宮87131滲線筆>再用80030清潔

貼水貼紙,最後用B604消光噴霧處理。

想請教吓呢個step如何?唔該晒

點解要痴件???????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞