歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
你會唔會好依賴「刮」喱個動作
我以前仲會砌高達嗰陣買過一把, 而家已經好少用
比起水口, 我覺得處理分模線, 毛邊同埋溢膠法無縫喱啲情況比較多機會執起佢嚟用
如果你唔係特別鍾意刮嘢我覺得買完都係擺
師兄隻巴巴藍色件係上咩色 定消光only
好問題唔係好記得

淺藍係gaia 024 定 大林 預調 hinu 淺藍
深藍係mr hobby 泰坦斯藍
咁刮刀都仲有一個我覺得幾好用嘅地方嘅,就係做銳化。尤其是BB戰士啲刀刀劍劍啤到好似棒一樣咁厚,用刮刀刨返出個刃面係順手過用打磨板/銼
原來係咁,我用開筆刀+爸爸棒修水口
咁睇黎我都係慳返好過了
師兄想問下係唔係labzero個套,係邊到買到
係,我係carousell到收返嚟
你可以睇下淘寶有無
聽講啲人話二翻仲好砌
想問師兄砌彩透會唔會用打磨膏磨
Argofile新嗰款厚嘅好似幾有趣,同以前bmc 薄嗰啲唔同
乜現在啲人玩老翻咁大聲嘅
啲原形師乞食多得你唔少
我果套就labzero出嘅頭模
定係而家gk改件都唔比玩?
侵權唔計
笨大冇授權過任何高達作品嘅gk改件
所以你講間labzreo絕對冇可能申請到版權
只不過笨大唔去捉好似默許左咁做咁
並唔代表買賣gk改件係光明正大
一般工作室整其他作品gk都要向版權方申請先俾賣
就連琴日上海嘅wf班中國人原型師都乖乖申請版權
咁你話呢啲冇版權gk改件係唔係正當?
Btw
玩冇版權野靜靜地就算啦
你大大聲幫埋間野宣傳咁先有人出聲話你
原來如此
gk改件都有少少灰色地帶
因為當你有本體先用到套gk
都有推廣原作品嘅效果

但係你走嚟推介人哋番上番
真係抵畀人話
依到連k17都冇人講
基本上冇版權既都係收埋自己/圍內玩
做人要知羞 唔好學埋台仔咁玩老番講到自己冇錯咁
話時話個花蕾下年3月賣街但而家就有預告,好似都早咗幾多,雖然我唔會買。擺入去既觀賞性好似較低,企喺花蕊上面好似會好睇啲但個"原意"好似會冇咗
可唔可以解釋果pose想點
究竟睇咗啲咩嘢?
呢隻hg好撚正

應該就咁噴d 銀色都會好靚
想問下有冇邊隻水性漆做到dspiae騎士金嘅效果
最近買左好多隻金色都仲係差好遠咁
SuperT pose
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞