歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
我都有砌嘅,不過唔係密密砌密密開嗰種屋企有大約10盒存貨,都唔再買住喇,唔想一直儲完唔砌浪費咗
我都一直都有砌喎
但未試過要搶模型
有就買 冇就由佢
緣份到就自然有
冇既話就係你錢唔夠
唔明有乜野要討論
第一次聽人咁講都得嘅
美少女高達都唔係緣份到就會有咁簡單

你都算係討論緊,多謝你
10盒唔係好多姐
依家仲有60幾盒未開
有排都唔會砌得哂
其實你係錯區
你想討論嘅topic 有另一個集中post
咁我算係輕度玩家嘅,所以先唔想係咁買完放埋一邊
其實好簡單
當舖頭有貨到 就會有人send圖問你要唔要
就係咁簡單
明明好易就買到
我另外都見到好多人突然放曬啲未砌嘅舊模型,都睇過好多case,有得草係福氣,至少未灰

可能我身邊冇咩朋友砌模型,所以除咗油場真係冇咩地方有人同我討論,我其實浮浮沉沉都有喺呢個post度
我都係輕度 最多玩下gk
依度啲人興自己起模 .gun
佢好多年冇再販,當然我明白女駕駛員嘅機體真係返得好疏,所以我都慶幸自己係學識咗搶先到佢再販,唔會錯過咗
咁頭post寫乜就當係架啦

除非而家先話頭post係場面說話啦
頭post係集咁多年巴打嘅技術分享
持續更新中
相信好快會有福仔嘅起模同打印分享文
咁係就要算數啦唔該
睇下你要玩到幾深入啦
近排我行模型倉都成日見一對對男女去揀貨
至少都聽得出d女叫得出部機叫咩
咁呢度慣例係搶咗1001嘅要負責續po吖嘛
淨係負皮算係咁啦,以前好似有巴打因為爆po冇開po,被詛咒爆膠爛件跌件痴塵斷刃
刻線噴野其實都係入門野黎
我刻綫要放長假先會做,平時做嘢心煩真係好難集中

我中學開始手油筆塗,可能因為本身我修讀視藝有啲底,舊時有環球靚仔PT哥哥幫我眼睇我啲作品,令我好有信心玩上色

不過自從認識左我偶像大越友惠,我就以佢為目標,逼自己要噴塗,開始學佢做好多改模型嘅嘢(當然我有排都冇佢咁叻)
冇錯啊,同埋香港下下都噴得掂嗰啲巴打絲打真係好勁
矛盾對決之
講正路野都畀人負皮但好開心的三森跌電話
vs
爆post唔開post,抵畀人負皮但好唔開心的防菌迪路獸
支持者請企起身
我35盒都頂唔順 忍手唔買住
60幾盒我應該比屋企人斬死都似
冇唔開心我質問佢哋咋喎
嘛總之刻線完全無心情練
噴油氣管弱又有寵物唔想掂
我玩模型係想輕鬆試下砌隻玩具
唔係想比人話要點整先靚先啱
有興趣嘅部分咪去研究
大家空間都唔同嘅

我曾經carousell食炒價買咗盒好耐冇再販嘅舊模型

個盒底全部曱甴屎,佢屋企有百幾盒模型

我起住雞皮默默去七仔買濕紙巾抹到乾淨曬,返屋企影咗個盒張相就抌咗個盒

好彩今年七月再販
有心情個陣就會想學架啦
以前我都唔明點解要用鉗剪舊零件
較剪都剪到啦同埋又要哂時間打磨上色
玩下玩下就想試更多既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞