歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
無論新手老手,呢個google site都包含左好多有用既資訊

https://sites.google.com/view/lihkg-model

遇到問題可以試下搜尋睇睇有無類似既答案

呢度不論係新手老手, 都一樣咁歡迎
絕對唔係小圈子

乜模型種類都無任歡迎
希望大家互相尊重大家既模型
有模型問題一定會有神通廣大既巴打幫到你

問問題果陣,最好貼埋相,咁樣巴打們會易d 了解你個問題

巴打們貼作品時,
請註明牌子、比例及模型名稱

如果轉貼,貼埋條link就正哂喇
啱啱都想開
用差唔多既標題
你上個po尾嗰幾篇模型新手柒事回憶錄好過癮
唔知仲有冇續篇呢
Post尾限定
留名
Lm
留名
我想用文員仔做title
正皮係比個標題
連登有好多post都唔一定1001要開post,同埋我真係冇續過任何post,我玩開啲post都係有固定開post人
新post LM等笑
不如潛啦
愈俾人知你在意負評愈多人撚你
BTW已腐皮
https://lih.kg/3785485
巴打應該睇吓呢個po
唔潛都得姐

本身就係想入嚟同大家分享搶模型唔使益炒狗

發現大家都冇講開呢樣嘢嘛

我覺得我又唔係搞事,冇需要潛
你第一吓俾人負評要自己去了解點解
但之後嘅可以好肯定咁同你講
你問得點解俾人負評
即係好撚在意,即係申請負評
本身唔想負評嘅都會順手㩒一下
直至到你低調到大家唔記得你好在意負評
Btw順手負評左
大家開心咪得囉,我又唔係害人

btw今日官方有好多HG流星號復活,有興趣嘅巴打絲打唔好錯過喇
連登負評唔使成本,可能原因只係有人唔小心hi錯或無聊唔使太認真
有冇諗過其實依到啲人唔係好着緊Bandai啲垃圾
咁冇人直接咁講嘛,同埋連尼住巴打分享嘅都係高達。

而搶嘅仲有啲女仔模型(雖然我未玩過女仔模型,惟一勉強關事就係未來會有機會砌隻波蕾二世),咁我講搶呢啲都好正常,同埋好多入門嘅巴打絲打都係接觸高達。

我有聽呢度啲人講買過淘寶,覺得始終好大塊貼紙同埋有爛箱風險,比較之下我而家比較鍾意直接喺官方入;另外都有向香港代理訂咗兩隻姆拉沙美改,方便係方便不過始終貴過官方一截。

官方最難就係同bot爭,我都係中秋夜先搶齊曬自己心水嘅模型,當下真係好開心,見到同時有3100個人搶緊。

最後當然都想多啲絲打講砌模型啦。我係油場見到個絲打,砌突擊自由,真係做得好仔細,我覺得砌模型其實好啱女仔玩嘅活動嚟,本身入嚟呢個post都想引起多啲人討論。
負評真係唔緊要

慣了,連登草咗一班明白自己係咩人嘅人,我只係想大家加入討論姐。同埋順便推下個post!
支持

利申: 好耐無買模型
原來入黎想溝女
利申:小妹(有棍)
我就一直有砌,不過買開嘅模型舖執咗好多間,而近年玩具模型倉冒起,佢係跟代理派貨時間表,所以要學識跟佢玩法

不過咁樣實在好被動啊!所以就開始研究點跟日本個再販時間表玩,不過疫情過後官方好多模型都要搶。。。令我學識咗搶有幾重要。
除咗笑下好似你咁既傻仔 食下舖頭花生
有乜好討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞