歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
岩呀岩呀
只要係新手
就算屌人老母冇嚟禮貌又放地圖炮
我哋都應該要尊重
跪喺度幫佢含撚含到雪雪聲
新手?
新手係唔識起度問
佢又唔係問問題
一直堅持自己所認知
一有人反駁佢就人身攻擊人
班所謂老屎窟一直針對問題討論
佢講兩講就發晒癲
又話人on9又鬧人小學雞
走入嚟引戰咁
要鬧交嘅好簡單
同健身post一樣
貼自己成果出嚟最易show到你有幾多料
唔好突然走個生面口入嚟得把口
最緊要夠利,我唔係大量用,幾部就換一塊Daiso 刀片
Apply做笨衛兵之前一定要砌下佢個starwar系列
未至於罷買嘅但一定唔會吹奏呢個玩具brand
邊度有咁平
職人堅氣只係用過佢個挫
其他工具未試過
吹唔吹奏都其次
班笨衛兵一見有人踩笨大就起鋼屌人
好似自己有笨大股份咁
我無買過
但係記得有台灣人話
啲艦同戰機出得幾好喎
鐘意starwar值得買
可惜冇新野出
笨大啲女真係不了
買左水簾都係決定入門噴av油
向高難度挑戰
有貓
佢又氣管唔好
唔想搏
吓,呢個Bandai良心系列黎
係咪同Sakura War搞亂咗
就係砌完知道佢可以做得幾好
你就知佢平時幾撚hea
仲邊敢吹奏佢
就係砌完先知笨大平時有幾揸流攤
成個討論係我第一個話笨大比唔上壽屋囡囡
只係你班唔知乜衞兵,上晒腦串柒柒講到Bandai模型係垃圾。最on9加多句:我讚佢Marketing喎,唔鐘意呀?
用你個邏輯我讚你個腦裝屎你又鐘唔鐘意?
Bandai模型技術/組合度係點,講多都冇意思,主流意見係點你知我知。你拎舊模黎死撐咪繼續
你睇下邊個攻擊人先。條柒頭覺得我砌得少呀嗎?呢d討論同連登仔鬥身家吹水大賽一9樣,憑你砌過隻BBSD就可以串人?
笨大股份我冇份,純粹睇唔過眼你兩條柒碌9up
嘈交唔好拉埋我
琴晚同你嘈個兩個人唔係我
我讚笨大marketing做得好,你就用人個腦裝屎,屌人老母呢啲人身攻擊、語言暴力做比較
咁已經唔係討論緊模型啦

呢度模型討論區嚟㗎,點樣討論模型廠技術會係「講多都冇意思」呢又?
1) 你用咩標準判定一個意見係主流?
2) 主流意見一定啱?
3) 非主流意見就講得?

咁笨大確係有模型組合度差,有晒實例,你話你冇遇到,一係你砌得少,一係你好運砌親都唔係組合度出事嘅款。除咗呢兩個,仲有咩其它原因呢又?
認真咁講起機械人裏面
笨大嘅組合度早幾年之前的確係比較好
幾百款間中有啲位失誤難免嘅
不過早排砌完隻smp就覺得退步到左十年以上
至於精細度還原度比例之類仲有環保膠先唔講
縮膠呀水紋呀分模線呢啲瑕疵位笨大幾乎最差
但堆笨衛兵完全無視然後將笨大吹到業界第一就好肉酸
至於另一樣野可以讚下笨大嘅係咁多年嚟未見過毛邊
直到早排砌隻smp
毛邊披口呢回事直頭有Vintage既感覺
咁樣羅列笨大模型嘅問題出嚟得唔得㗎?一陣又有人好嬲好嬲㗎喇
不過我覺得你都算厚道,竟然提佢縮膠都唔提偷膠
咁咁試左化妝海綿上色,幾好玩
有無人知係邊個天才諗依個上色法出黎?

請問一下透明件用神剪2段剪有無剪崩風險?

另外如要上色喺透明件(筆塗)需要先用1000打磨易咬實?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞