歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
前幾頁先話fb toxic,呢邊可唔可以唔好toixc埋一份

鍾意咪買多兩盒,
唔鍾意就唔買,最多講兩句唔鍾意咩位

但唔駛眨低其他廠商/其他討論者
亦唔需要貼人標籤ok?

返主題啦

學樓上話齋,要數缺點既,自貼件成品照片出黎,具體指出邊個位
大家一齊喺砌模型既層面研究下
唔係話到人「呱呱嘈」咁撚柒臭串我覺得就無需要嘈交既
我同意黎講架,其實大部份紛爭都係用家問題,盒模型係無辜,用多啲包容同欣賞角度去玩每一盒模型先係享受
不過我都係出返去修水口算
gw應該冇人多過Warhammer店 成排成排比你睇 得閒可能店員拉埋你入棋坑
好勁
其實以事論事
如果用同ip唔同廠的模型比較,b社近年出親都輸造型

同樣高達計,老翻都就黎靚過原廠先死(利申唔建議)

而且近一年b社真係少左好多精品,出親都總會有少少野唔完美而你明知佢其實做得到。

當然呢個討論又關乎如何可證偽,
當你認為a係渣嘅時候,只要是但有人拎到一個反例,a係出過好嘢咁a係渣呢一個立論就唔成立;
當你認為b係宇宙第一嘅時候,同樣只要有一個人拎到一個反例,證明b係出個啲渣嘢,b係宇宙第一呢一個說法都係唔成立。

做人就唔好咁有偏見,只接受a但接受唔到b
我對笨大最大怨氣係佢pb/魂展 metal build出貨太少
搞到想買既都要食炒
想請教界水貼貼紙把刀有無話用咩刀會好d?
定用tamiya 換刀片果隻刀就夠用?
屎波架生多
唯一推介一定係孖星74031水貼剪
我一直都喺個主題入面啦
基本上都係集中討論緊,笨大啲模係有組合度水準參差不齊嘅問題,連說明書都cap埋,解說邊隻模邊嚿件出事。咁啲人係要潑婦駡街咁人身攻擊,都無辦法
不過呢啲都唔係第一次啦,每隔一排都會有一個半個生面口嘅人入嚟借啲咦撩事鬥非㗎啦
人地唔敢覆我回既野
算把啦
岩岩出個隻暴風hg 啲段差多撚到我以為返左廿年前
轉個頭砌gsc隻魔神zero即刻開心返哂

最強筆刀三層鋼+青紙
或者普通筆刀+新刀片
原來有出較剪用筆刀覺得方便好多
我都係用筆刀
係上次買其他孖星野睇下個櫃先知有
不如兩個出嚟打過啦,打贏話事

放大假,準備做純愛RG戰士
幾時都話,老屎忽周圍都有

以前HKML多,問啲新手問題就算有人答都係帶骨

連登頭post 話唔係小圈子、歡迎新手,咪又係一鳩樣

做返CD ROM 就最好
互打飛滋,出咗野咇丁液既當輸

BTW 駿河屋d限定好撚貴
駿河屋睇野就算
買真係不了 貴到買唔落手
咁嘅生態好差
條友係咪模型新手就唔知
但一點出笨大模型組合度都有問題,佢就起鋼,跟住就開始謾罵人,又問候人老母
咁就已經唔係歡唔歡迎新手嘅問題啦
唔歡迎笨衛兵
人地唔肯接受現實
我唔知佢block左我定選擇性唔覆啦
我就係人都歡迎既 不過人地唔歡迎我
pg突擊自由得返1000唔洗
跌得咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞