歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (206) 負評個位就係1001都唔開po

809 回覆
9 Like 9 Dislike
佢真係酒精成份,我用屋企桶75%酒精開,都係咁用
我所知,共童体,Man sir,荃豐有,今晚再報告
Thx
故且買樽再搵廢件試下先

用到退坑都得
一陣唔記得閂蓋又少一半
然後倒瀉埋最後一半
其實modo 真係好好用.. 除咗貴 同 色少
認真好耐刮 同噴出嚟好滑
所以我噴952 都會帶返口罩..
噴得耐就算有抽風都會有少少唔舒服
我手油
想買佢d金屬色試下
利申:大量75%酒精
不了 好撚臭 大陸油都冇咁臭
然後帕魯先打一波大集團蝦小公司再同你講日本冇得玩
你都岩既 大家本質都係侵權
玩家想要
官方唔出
有人整出黎
要買左原本件產品先用到
嚴格黎講違反左使用條款,但官方隻眼開隻眼閉,因為佢本來都唔打算出

我覺得成件事唔係翻版兩隻字可以講完
翻番係複製左人地整既野當自己野
gk改件/mod係整左啲人地唔肯整既野出黎,而呢樣野又某啲層面上又支持到官方產品既銷售

當然無得到原本商標持有人授權都係事實
如果水一定要去到至清
咁首先所有同人二創都要鏟起晒,因為呢啲全部都係侵權
同意唔係兩個字就可以講得完 同埋真係好睇每個人既定義
就以高達水貼黎講都有分笨大同三廠出
如果真係要認真討論都有排傾
笨大既水貼又厚又易爛 而且又唔係隻隻都有出水貼
可能個盒入面得張貼紙 又或者係膠貼 真係狗也不屌…
所以我都去左玩三廠水貼

所以我認同一樣野既係有時有d野大家私下玩就算
唔好好似班台狗個fb page咁玩老翻都大大聲吹奏
好似隻gp02 身邊既fd都係私下玩 啪完圍內share下相就算
你問我想唔想砌隻gp02 我一定係想
特別係佢支大炮真係好撚吸引
但我而家既底線係唔玩冇授權既野 出得幾撚正都係睇下片就算
(以前中學雞冇版權意識 買過大陸隻hi nu 所以而家都買齊哂rg hi nu 大炮dlc同effect dlc去贖罪
其實每樣野都有一條由官方自己去定既底線
你守規矩去玩冇人會出聲
你過左界既自然會有人出聲
玩得mod都係單機多 人地理鬼得你
另外有一啲係同創作有關既mod
人地間公司見到你出得好幫埋你賺錢都得
成日都講 靜靜地贏咪算
玩軍模唔洗煩
已經唔止台灣
中港融合香港都好多人會合理化自己玩老翻
一陣有人出嚟講係咪用原廠蝦片
其實個灰色地帶係
現行嘅版權條例之下
一定要版權持有人先至有權去處理盜版或者侵權
即係只要有個人走出嚟大大聲話:b社都未出嚟畀律師信我,你呢啲塘邊鶴網友冇資格出聲屌人玩gk

基本上係全部人嘅收曬皮
家陣d廠連cad圖都比埋人做改件
嘥氣啦
人哋就係鍾意高達, 要砌嘅就係高達模型
上電視嗰隻係高達, 朋友打機傾計都係講緊高達

無謂嘥口水啦
你以為,會有另一班友話你考證唔啱
我做果d Game版 吹咩 唔 gur 入game打過
呢啲嘢一年整一次好喇

慘,少人玩到冇人認冇人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞