屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
警方回覆查詢指,已於今年6月28日以涉嫌「勒索」拘捕7名12至13歲的本地男童。教育局則表示,學校已啟動危機處理小組,並將持續與學校及家長保持聯繫,提供適當的意見及支援。校方則指案件已進入司法程序,不便作任何回應。

警察都叫做咗嘢, 教育局先廢, 連幫人揾學校都懶, 你教育局開聲即刻有第二間收啦
所以係現實嘅悲哀
個𡃁仔就算反抗,面對嘅唔止嗰7條友
學校,教畜,黑警,都係有份包庇嗰7條友
唔係專登包庇,只要學校,教畜,黑警不大作為已經包庇緊

所以先越來越過份
篇文都講左 個仔特別怕某位班主任
擺明班主任有份語言欺凌令D同學確得佢好恰啦
其實呢啲case 通常都有一個主事者
其他人都係附和下
只要隊冧個主事者其他人都會因為怕事而收皮
影響校譽不了
話之你係校內跳樓啦
Ching 你up 乜9?
跳還跳
唔好喺學校跳
仲有唔好著住校服跳
等特首回憶細個住公屋
之後點解會決心加入警隊
其實好撚蠢d 校長 而家呢個年代你唔處理9成上硬東張 到時仲大獲 你狠心踢班仆街出校反而仲可以話自己學校會處理公正 拎返小小名聲
到時就真係唔知邊個欺凌邊個
上堂食嘢要比3皮
想知12-13歲犯法會晤會入去坐?
嚴重性咁高仲指意學校解決係咪傻撚左
勒索3萬記幾個大過抄下書罰下就得?
直接報警啦 成日話教畜唔理
教畜除左報警可以點理
根本咁嚴重教畜可以點罰班靚仔
班靚仔咁細個已經咁唔通仲會驚老師咩
如果個幾個本身個底唔花 而又識玩
辦方同檢控個邊傾掂數
同意案情唔認罪
警司警戒都唔使 最多守一年行為唔留案底
依啲校園欺凌咁嚴重,通常係同教畜有關
個教畜帶頭屌下個細路或串下佢,其他𡃁仔就會學到佢可以欺凌而冇後果
隻教畜就放任佢欺凌1個令運作順利

警察一開始都係想大事化小,鳩吹7人家長知錯

應該事主繼續搞大咗,佢地先出手拉人
如果轉唔到學校,個仔仲有最少兩年係入面
一陣唔夠學生,學校都俾人殺撚埋
見到係陳黃即刻覺得件事好合理
屯門格鬥校,係咪馬x基金
寫實用文寫到好似BK 出post咁。。
全能連登仔
如果佢個仔一開始反抗,就會變上新聞
7個圍毆佢1個
屈人錢仲要屈成3皮野班人都幾大咬
偷食零食最多咪記名,頂盡記缺點,畀成3萬唔抵喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞