屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
依家您班小學中學雞仲敢搞欺凌 勒索 ?一個東張 起撚到你屋企全家 好既唔好 唔好既即刻學齊 屌你老母 !知唔知點解你地要欺凌人地呀 唔係型呀 係你地自卑先要做呢d野 去填滿自己心靈 學校跟一跟呢d畜生啦 不知所謂
學生哥草到3雞
擺明學校搞唔掂個7個家長啦
差佬都叫佢地私底下和解
學校兩邊都哄唔掂咪索性咩都唔做
個仔中度弱智?
而家啲學生好疊水架
點會儲唔到呀, 都中學啦, 每年兩三千蚊利, 十年都有啦
行不行...
處理完,唔啱心水,就話人冇處理,呢下人品差呢。
我都會 比個仔女去學習地方 佢老母比人任人魚肉 頭都擰甩佢
真 俾幾千蚊高年級嘅日日去搞鳩佢哋
都夠嗰七條友唔敢再返學
好笑 當年做pt先草到少少 唔做 當年中一生 連飯都無得食🙃 有幾好笑 你以為個個都金鎖匙出生咩?
咁細個就識詐騙,老豆老母係咪監犯
學校提升學生既質素?你班教畜好心唔好FF睇到自己咁高靠香港班垃圾教畜,淨係營造一個公平良好讀書環境,已經做唔到

你係唔係匡智學生,叫你報警,你話咩新手保護期從寬處理,而家又話唔係靠你去定刑事斷,咁你憑咩決定從寬處理

屌,原來弱智仔,連登唔岩你,縮返入老母閪洞取暖
做人有啲常識

1打1 梗係唔報
幾個打1個咪報囉

幾十蚊無所謂
3萬蚊你係大人都報啦
岀一舊水打一拳,7個都變哂豬頭
阿叔當年中學都係每日得廿蚊搭車食飯, 但問題而家中一學生由細到大利是錢, 加埋有三皮嘢唔算叫做金鎖匙吓話
其實係咪真係咁多人閱讀能力咁差
分返幾個角色去理解返件事

教畜:
個老母5月8日晚發現
第二日搵社工、同日下午報警

唔係班教畜唔處理
係都未開始處理就已經報警
報完警,就只有等警方結果

之後拘捕埋呢七個學生
咁想學校點?
安排幾個家庭私了?
個老母一開始就報咗警唔係想私了
法律程序去到邊內文就無講
但起碼都唔可以主動做
好似呢個老母咁又想一邊公了,
又要一邊私了?

未定罪就學校定對錯姐
山寨王屈都可以屈死你

但去到法庭就法官定罪嫁啦
未定之前,佢夠西膽定罪罰學生咩

七隻支那仔發其父母:
你係被告老豆老母
都未必敢私底下聯絡原告啦
更加唔會未結案前過數/道歉(認罪?)
行得法律途徑就要等佢查完判完嫁啦

「警方回覆記者查詢時表示,屯門警區於5月9日接獲一名46歲本地女子報案,指其13歲兒子於屯門區一所中學內被數名男童勒索約3萬元。」

其他學校:
先唔講呢個老母咁撚煩

呢單案都案未完,教育局有無野要跟又唔知
邊個想惹麻煩上身
香港中學老師咩人工
呢d真係要推啦
咱你老母 抵撚死俾人恰
呢樣真
聽過啲𡃁仔唔識價 收人五舊水已經打撚到人重傷
出面晒馬啲報景板都冇咁平
呢間學校同校長簡直係烏鴉哥化身
難做既野就唔做
呢7條社會垃圾加佢地家長都唔慌好人黎啦
掉曬佢地入去勞教重新學做人就岩
反正屋企唔教 學校唔想教
個小朋友好慘,學校處理方式都on99, 但個老母都有問題
我冇決定,我只係陳述「從寬處理」嘅事實,話俾你聽唔使再鑽牛角尖。

之前有單名校打交,有埋片拍到,同學A比同學B撳住喺地下打咗20秒,有晒證據,最後係同學A都係以警司警誡處理。個家長就好似你咁轉晒牛角尖,不滿處理,寫晒血書喺學校門口投訴。同學A就一路冇事,正正常常讀落去。同學B就讀得好慘,轉咗校都冇用。所以鑽牛角尖,最終害到嘅係個小朋友。
如果未入司法程序直接搵東張
依啲死𡃁仔唔教訓下唔識驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞