屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
唔搞大件事,學校基本上都wfc
咁撚多錯字,哥基 Pat pat 老師仲唔出黎主持正義?你仲好意思叫自己正字特警?
呢啲垃圾老母
咁都話唔追究
唔怪得個仔俾人恰
咪就撚係個校長 訓導主任應該失責 要請辭
咪撚呃稅納人啲血汗錢做薪金小偷
惟成績表上寫有一句「要明辨是非」的評語,梁母對此感疑惑,並擔心評語會影響轉校。

攞尾彩
警方以涉嫌勒索拘7名學生 校方:已進入司法程序,不方便回應

扮龜縮
為咗所謂嘅課堂管理,KK園訓練,偷呃拐騙無所不用
最易嘅方法係矛頭指向1個被欺凌學生都可令運作順暢
依家D中學生咁狼一黎就成萬
鳩人鳩事一律建議東張西望
報導一出真相自然呼之欲出
冇用架,成日咁架啦,跟住會同學校夾口供,老師會迫學生寫悔過書,記小過,跟手就唔告,就冇事架啦。 再番手再寫多封悔過書,小過變缺點
肯定玩手遊唔夠錢課金
希望事主個仔 要勇敢面對
整估老師 呢d好少事,記過缺點 大小過好閒
出黎做野 無人理你中學遲過幾多次到 記左幾多個大過
每人只有一次年青既機會,要盡力活得開心
條靚仔應該都智商有問題或者有自閉症之類既病
俾阿媽發現之後,嚇到野都唔識講
間學校同啲家長都好有問題
避免唔到的欺凌一律要學識物理解決
唔使要好打但起碼係要攬炒
俾人恰唔反抗聽俾人恰成世
正常,時代唔同又有網上花花世界,一千幾百做得啲咩

校訓:禮義廉恥 Propriety, Justice, Honesty and Honor。

※ Band 3 ※
你代入去學校個角色
就知做唔到d 咩

依家你係老師
個老母自己又唔想報警
話要求道歉 同 還錢
你作為老師走去on99
搵個7條友家長
人地分分鐘電話都唔聽你
你做到d 咩

作為當時人
企硬d
人地先幫到你
你報左警
所有野都易傾d
好明顯學校冇主動解決件事
正一垃圾band 3 學校 真係早走早着
4,5歲都已經識

當年中一同學拎Nokie 玩SMS
黑警仲hea 過教畜,真係煩嘅case,佢哋怕煩會引導你先同學校傾,由學校先去處理,加啲乜證據要學校交之類,又會推個波畀學校
除左有個係錄音之外
啲對話係佢個仔主動offer俾錢人
呢單揸正黎講
都唔知叫勒索定叫行賄
真心就係起哂條黑社會同學底同班助紂為虐死垃圾教畜低就岩
估計結果:

由於案件於進入司法程序後遭傳媒廣泛報導,法官接納控方申請永久中止聆訊。

個港媽自己申請
呢間?

搵你投標個陣要你比回佣比阿sir 個間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞