屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
到最後原來發現警察都係草草了事,警察保護唔到你,你估對兒童心理健康會點
留港生仔就係咁既下場
差佬?學生?保護?
你唔只文盲
仲係盲

報警緊係個老母報嫁啦
係你地咁撚蠢 信個老母想私了

人地副校個msg
咪話同日晚上警方雙方有聯絡過囉

盲就咪撚上網啦
又來開會當做野

有人報俾人勒索$30000,就算未有查證,當然第一時間搵訓導逗住位家長,問詳情又好,buy time又好,想大事化小又好,然後問完詳事,叫家長俾時間學校查清楚

人地第一時間同學校社工報案,而唔係報警,就知人地俾咗機會學校,屌班教畜hea下hea逼到人地報警,而家仲要藉口多多
其實都係 但係個家長又要搵差佬又要叫學校做嘢
男童院就益佢地啦
一定要勞教咁...日日雞翼芥蘭
咁個老母好明顯都想追返啲錢嘅
不過佢報得警就唔會咁處理啦
如你所說
等法庭判啦

防火安全要注意
中華基督教會譚李麗芬紀念中學 喺屯門區
咁好老實,家長聯絡完社工,下午就去左報警
咁短時間內學校係唔會快得過家長喎
學校本身都要上堂,都冇時間喺課堂期間同你查單野,有咩都放晒學先捉啲人去查啦
咁樣去判斷校方冇採取行動真係啱咩?
等於你返工開始做隻task,做左兩成突然有另一個同事同你講佢一早做完,你唔洗做咁解咋嘛,咁又可以等同校方冇做野?
唔告就打定輸數收哂皮
睇黎師兄你老豆老母都冇咩用 先令到你有咁既諗法
不如講:成個屯門新市鎮都係垃圾城市?

由元朗區同天水圍新市鎮頂上,廢左屯門呢個垃圾城市? 出市區要用屯公,搭鐵要繞路,全港最垃圾就係屯門

所以學校都一樣垃圾,仲衰過天水圍 /北區
肯定只係警司警戒算
局長好hea唔會做野,不如寄實體信去行政長官到會更加有效
弱智,梗係擺上小紅書啦
夾埋條Link send比李家超
連分開都唔做既話 呢個我覺得有D離譜作為一間學校
係風險控制黎講
呢間真係垃圾
副校個仔自己讀spcc, 成日開口埋口間學校幾好
有個訓導 咩一個不能少
個駐校社工同d老師又係勁垃圾, 幫曬d欺凌者
唔係幫弱勢個d

最好笑 有d學生成績操行差 讀完毅進之後 再寫推薦信俾個d差學生 去考紀律部隊
死循環嚟
你係要攬呢啲戇鳩仔,間學校就越多問題
校風越差,收生就繼續不足
講真呢d可能係個細路第一次主動提出比錢人 叫人唔好告佢 先會愈黎愈多 呢d唔好跟車太貼
咁你慢慢搵公義
最後乜事都無,仲可以恰多你個仔幾本錢
仲相信香港有公義
以牙還牙先係中學生涯處理不公義事件最好嘅方法
細佬仔唔會同你講咩道德 良心 正義 佢地係唔會理亦唔識 只會認為你on99
返學校行埋去 一拳打埋去就岩 反正都係定性做學校學生糾紛 唔會有任何後果 報警都只係警司警戒最多
什麼操行分 冇用 對上大學唔會理,只會理你幾多分咩grade
人之初 就係性本惡
忍住忍住 對呢啲人講良心講經 浪費時間
個仔一時睇唔開,影響係一生 先唔好講自殺
但對佢之後人生嘅性格影響好大,會怕事自卑冇膽內向毒撚
咁嘅話倒不如今天的事今天解決 行埋去打柒佢仲好
起碼小朋友挽回返自己嘅尊嚴。
挽回左,之後就轉校
繼續係到讀唔會有好成績,每日都係擔心同學而過 根本無得有心思擺係學業上
1個打7個,你估葉問咩?
12-13歲都咁,再大幾歲會點唔敢想像…

睇埋當中欺凌者父母對話……姑息只會養奸
G Chi開名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞