屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
梗係唔返啦
依家刑事喎
返學隨時俾人扔落樓
你真係好適合去嗰間學校做或者做公務員

「唔關我事架!我有做嘢架!」呢種不求有功但求無過嘅態度真係展現得淋漓盡致
其實呢D 真係要家長從小培養好小朋友防欺凌既意識同處理手法,我細個就好簡單,屋企人只係教唔好主動出手,但當比人恰既時候,就要主動反擊等全部人知道你係唔好惹既
各位記者朋友你好
睇到呢個留言暫時得你一個清醒
好多人唔明啲支那狗手法
個老母點會真係就咁算
所以成日話香港人真係唔夠支那狗鬥
俾人撚完都唔知

人地老母一發現就即刻報警報社工
個校長當晚想回都回唔切

連自己日後唔返工 呢一點
都屈埋落今次欺凌度
就知佢姓賴嫁唔啦

最好彩今次都係啲支那狗咬狗
郵佢老母差咩
建議搞大佢 捉晒班友出嚟
你嘅諗法都唔合理。如果你係要用放大鏡去睇學校每一件發生嘅事情,基本上一日都有幾十單事情報警。淨係講打交,每日全港學校都最少十幾單,同學之間借錢唔還又有十幾單,偷咗隔籬位舊擦子膠可能都有幾單。如果跟你個諗法,基本上都冇幾個可以畢業。

根本你就Get唔到,學校係一個教導人嘅地方,一個教導人嘅地方,當然會預咗學生犯錯,學生犯錯最緊要就係教返佢啱,而唔係當佢係罪犯處理,因為學生喺學校仲有「新手保護」,所有事都應該從寬處理。
放鏡頭係阿仔書包到,拍底哂啲証據咪得,
筆盒呀,鉛子筆全部幾百蚊都有得加鏡頭
是但啦,海軍鬥水兵
水鬥水 Band 3 大格鬥
臭罌出臭草
睇黎似係一開始佢主動用錢先,後來d同學知道佢肯俾錢就獅子開大口
等上東張問下陸大狀呢單野行賄成唔成立先
推呀,推埋上東張要班臭血統低賤大陸仔收皮
個仔識咁做就唔會比人欺凌啦
天生罪犯
大癲
現家學校唔係從寬處理 係直頭無處理
知錯 哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
天龍人就算啦
又無叫口號又無寫文章
成個發展過程根本冇人知
佢地學生私底下講冇人同教畜講佢地點知個發展過程
一爆出嚟就3皮野
都係個句 你想老師學校點做先
唔好講咁多廢話啦 我話除左交比警方可以有咩做
你就話係個學生太廢唔識自己解決
講嚟講去都講唔到人地應該點做淨係識屌
叫全能既連登仔回應下仲快啦
邊度有中介,隨時收左錢唔做野
你d中文仲衰
On9校長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞