屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
中一只係同班同學相處過5日咁大把
whatsapp記錄只係見佢自己開價叫人shup up
點睇都似條傻仔以為自己有幾皮野就扮富家公子
下下揾錢撻人
然後條數愈玩愈大
幾日就冇晒幾皮野
拉撚哂班垃圾啦,咁細個學人勒索,學校如果仲保呢d垃圾真係冇得救,一撚定要踢出校
培養溝通能力,明辦是非。

校長比自己的comment??
乜都無証據我同意學校可以咩都唔處理
人地拎到有証據WTSAPP 記錄 懷疑刑事勒索加欺凌
起碼都要停學報警教局 做齊先啦 唔停學都要調開涉事學生啦下話
重問D學校教畜可以做d乜 咪又係怕死唔驚上身唔撚好搞大佢
"充了嗎?”

九成大陸人
人地咁細個,每個人心智發展年齡都唔同,
咁細個唔知點樣處理比人恰咪想用錢解決
你無野呀,

個家長鬧佢話係佢唔管個仔喎

學校comfort下家長都要做ar ma
有警司警誡咩?
幾咁低賤先講得出呢番言論
你當學校係社會 類比落去嘅話 老師同校長咪係警察
制止唔到咪搵真警察幫

唔好干預自然生態
咁現實警察唔好搞鳩啲罪犯 殺人都係殺人自然行為嚟
唔好干預佢地
on9老母 梗係告到底 有大罪鋤咁大罪
第一 懲罰
第二 少幾個競爭對手
放過敵人當自殺無分別
師兄係咪文盲
你講嘅三樣 內文就已經做咗兩樣
第一日就已經報咗警
又通知埋教育局

「唔停學都要調開涉事學生」
內文就無提

不過人地差佬拘捕得
就入法律程序
邊個有權未審先判?

用下腦啦得把口嗌
幫教畜答
老師又帶隊改卷咁多ad-hoc 野做
邊咁得閒逐個望住 同護士醫生出左事一樣 咁撚多workload
其他人就唔會有
校長仲要寸個當事人
定係我地炒車,係個當事人支母唔懂香港人情世故?
得罪講句,呢個年紀,殺人放火都無事
最多都係男童院
你無野呀?

你講緊個家長邊句鬧佢呀?
大學先教用電話
仆街要幾垃圾啲家長先正字都唔識打
睇睇下你會發現好多blame the victim 既comment
因為呢到大把人中學有份欺凌人

佢地唔會覺得自己中學做錯,恰人既原因可能覺得人樣衰,不善溝通,覺得呢d人抵打抵恰
唔會覺得係自己問題

見住中學有個成日比人恰既人(純粹口多鐘意搞爛gag) 就比人排加打,但人地上到U大把朋友,相識滿天下,諗起都覺得佢慘,無啦啦中學有個咁唔好既回憶 就係多得呢班撚樣
咁講真,有部分都係制度問題。

我一向覺得d唔肯讀書,日日返學唔係打架就搞事的垃圾,係應該踢佢出校。

讀書其實係一個prevaliage ,依家就好似求班友讀書咁。唔想讀,咪唔撚好讀囉,出來做嘢,去到你想讀先繼續讀。
佢老母都辭左份工又太激進

人總要勇敢生存,諗計安頓好個仔再上路才是正頭
無刑事成份
警察根本唔想搞大佢
你聽個都係比人打
慈母多敗兒,教到個仔成碌柒咁咪俾人恰,仲要唔識反抗,冇人幫到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞