屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
最大鑊係,佢老母都係有啲問題,表達唔夠清楚,根本上講唔清成件事係點。咁樣好難幫到佢個仔。
佢老母攞少少法律意見會好啲,啲單嘢有晒證據,基本上你堅持要告,嗰七個同學冇可能警司警戒,點都一定踢出校加入男童院。
佢根本上就唔應該退學,而家單嘢咁大鑊,根本上學校都唔會夠膽郁佢。仲要自己唔做份工。
班學生有冇比人停學
個老竇消失左咁
真係完全唔係一件事
入去坐先會知錯
篇新聞冇提過有冇停學
佢老豆 老母 好唔掂wo
咁嘅事自己就算搞唔掂 都搵議員啦
佢個仔學埋老母
第日點係香港生存
仲話唔想趕絕
唔俾d教訓去班死街童 點會知錯

依家你個仔就俾人趕絕學都冇得返

香港愈來愈多大陸人 收返人食人社會
佢咁樣突仔 個仔你未來嘅香港都生存唔到
因為上面係 人食人社會
唔搞大佢 咪又當冇事發生過
大陸人夠狠,孩子才會做大事的
可能人哋冇老竇呢!
連上堂食嘢都驚,好易俾人揾笨
咁又慘左D
有無睇過3年a班,我覺得個老師處理得幾好
其實班社會垃圾只係冇嘢好做,搵人來恰,唔係真係有咩深仇大恨。

你增加佢恰你的成本就好少再搞你。

除非衰撚到貼地果d學生就好難講
咁我覺得其實冇衝突。

你學校一樣可以做訓導工作,睇佢地做唔做姐
克警係咁上下
依家個教育制度好似求緊d學生讀書咁。

我真係心諗,屌你老母,唔想讀咪唔撚好讀囉。阻住地球轉
成班痴痴呆呆坐埋一枱
以下邊樣嘢柒啲:
食零食驚人告俾老師知,乖乖俾幾皮嘢人
捉到人食零食,獅子開大口要脅人俾幾皮嘢你
講真,真係要反擊。

學校老師係完全冇撚用,嚮校園欺凌問題上。
反正都係比人打。
點解唔還拖
Band3係玩呢啲㗎啦 有咩大驚小怪
要怪就怪你個仔入埋啲垃圾學校
條片會唔會其實用啲罐頭片咋
六舊腹肌潮文

我依家讀緊BAND 3中學 留咗級幾年
有條MK撚狗咁撚我, 話約我隻揪
佢以為自己有腹肌就好撚好打

但其實我當時己經舉左兩三年鐵,一直有飲奶粉
不過我BULK緊, 即係夜神起義 Bane 果種大隻型
所以D肌肉線條未現到出黎

我D 毒撚FD 嚇撚到標尿
「唔好同佢打呀, 佢有腹肌架」
「你痴左線咩, 你見唔見到佢幾咁FIT 呀」
我心諗話你怕你嬲
有腹肌唔等於有力量
我笑笑口咁答應左條MK 放學去籃球場打過

fast forward 去到決戰時間
成班同學企哂係側邊睇
佢就除左件校服
成個小丑咁係到谷佢果幾舊腹肌仔

見到成班以為佢好好打果個情景,我真係快忍不住笑

雖然最後佢打到我仆街, 牙都甩埋
但完全同腹肌冇關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞