屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
呢啲欺凌往往冰山一角,特別係嗰堆垃圾band3學校。

欺凌者玩完人可能連後果都無,但係對受害人嚟講可能係一生一世嘅傷害。每次睇到呢類新聞都諗起呢野泯滅人性嘅欺凌個案,受害人應該比死更難受。
https://amp.lihkg.com/thread/1878470/page/1
唔攪大件事 學校就冷處理…
咁校風同banding兩會事嚟既
搵律師啦屌
老師有問題
勒索既學生有問題
同埋睇對話似係個小朋友自己開價
成班小朋友知佢會比錢解決問題就貪心不斷製造機會令佢比錢解決問題
比錢既又係有問題
自己開口話比錢人
睇對話都覺得個呀媽本身有問題
勒索人既學生家長又係有問題
唔識道歉同比返錢人

其實間學校係咪專收問題人士同問題人士既子女做學生??
衰撚過天水圍d中學
我有交税 可以要求請佢地日日食雞翼芥蘭嗎
中學生已經有3萬銀俾人勒索
寫野咁撚on9個仔繼續俾人玩啦
學校已啟動危機處理小組
次次攪埋呢d小組就當有左個交代
勒索都係?
手無寸鐵、學生、老師、生命影響生命
呢啲就係某啲左膠政棍好鐘意嘅嘢
睇你回覆我終於知點解香港咁多水魚
.
有啲咁嘅𡃁仔
香港有望
多謝抖音囉
個小朋友俾人打有傷痕,學校仲置之不理,真係要靠家長硬起來
有膽就得
行埋去一拳落去其他人自然淆底
打就打最大聲個個先
小朋友齊打架從來唔會比邊個力氣大邊個好打
只係比膽量
學校老師都係人 唔係正義嘅化身更加唔係神
返屋企又係要趴係到俾老公屌
佢都只係想保住飯碗小事化無
搞大又要俾老細校長照肺 化無家長唔滿意 正義無法伸張
所以都係prefer化無再化無
佢就每個月岀糧。欺凌者就變本加厲 無任何制裁
被欺凌就最慘,陰影跟足一世 改變埋佢本身嘅性格
而性格影響嘅係佢行嘅道路同埋發展嘅高度
一生受影響,而佢自己可能都不自知,要慢慢人大左先明白呢個道理。
所以新聞個呀媽咩唔想趕絕佢,人地都係小朋友,傻啦
係香港地,對敵人仁慈 人地只會當你on9
況且睇回覆,對方家長都係當佢on99傻呼呼
讀到吓書都唔會揀
呢兩間勢力大不如前啦
陳黃近年後起之秀
Pin
上個世紀?
聖母 聖子
講真
搵次處理正常小小都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞