屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
養不教 父之過 教不嚴 師之惰
老而不死 是為賊也班老師校長逗咁高人工做左乜鳩
垃圾
講真果句。
就算現實社會,有阻嚇性的刑罰都係坐監/死刑。其實都係暫時/永久唔比果個人繼續參與嚮社會活動。

但係教育制度根本唔會想你踢個學生出校,因為校譽 / 收生 / 條例各種因素。班社會垃圾驚閪咩。比人屌兩嘢咪繼續有恃無恐。

或者老師實際上亦冇咩可以做。
報警啱架啦,最理想有得入男童院最開心。
我最撚憎就係d咩校園欺凌者話自己改過。
又信神,又做乜撚嘢社區工作果啲。

我屌佢老母,你起碼搵返以前d同學道歉先啦仆街。
又真係 學校果啲乜小過大過真係冇撚用 直接告入男童院 留案底仲好加油
學園欺凌好少真係有深仇大恨。

反擊就係增加佢地恰人的成本,班垃圾覺得麻煩就會搵第二啲嘢搞。
好多19 老鼠借上帝 粉色太平
踢出校都唔夠告撚到入男童院真係最好
又真係
所以最好其實真係入男童院
個老母識玩既話,可以搞到蝦人果7件細蚊仔咩前途都冇晒仲要對方家長都咁閪
我讀左七年中學....(AL年代)。
唯一見過踢出校,就係偷嘢,對方家長報警

冇得搞,有時係一定要玩大佢

btw,果條友都係蝦蝦霸霸,中一二已經打架,又話自己黑社會乜乜柒柒。自己條女都打。
典型連登標準alpha male,乜柒都係打架解決。
起釘啦 至少還返10 倍唔係果7 子入男童院比人搞
真心想學嘢。

自己都有小朋友,我都想知點玩
香港老師最廢就係唔會解決欺凌問題

個個都欺善怕惡
其實最好就係踢嗰班撚樣出校,我有時都唔係好明,讀書其實一種privilege嚟。

而家好似囈契弟咁囈佢哋留低讀書,其實你唔讀咪唔撚好讀囉,出嚟做地盤又好,擔擔抬抬又好,做下sales又好,去到你覺得辛苦啦,想讀啦,咁咪繼續讀囉。
其實真係要玩撚到報警先踢到

以前見過隻秋都唔會踢出校 咪記下小過大過咪算正常都係要打到人爆缸 報埋警先踢到出校
我見過牙都打甩埋對方,都係順利畢業。
咁咪學校有問題囉
放依d怪獸出社會害人
呢D垃圾學生 要同連登仔一樣留下案底 先知驚
未夠秤去
呢啲小朋友屋企家教岀事
老豆老母都係咁嘅態度做人
個小朋友就係咁
垃圾
痴撚線
叫呢間學校收皮啦
自己d教畜都係欺凌者黎, 同埋d人一齊笑d學生
笑人鐘意邊個 笑人似女人
咁我冇見過佢老豆老母啦,但係我估都八九不離十。
依啲咪愛國既學校lo,值得全港學習啦
香港終於有自己嘅英雄學院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞