屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
哦!山景嗰邊啲垃圾堆
果然係美麗新香港

我唔敢跟車太貼
13歲無得判勞教
家陣band 3校長既主責唔係教學,係去跑數
要搵夠學生,要同教處挖budget,要控制成本
老師都唔會叫校長做校長,會叫老闆
依啲學校
粉色太平一味呃納稅人啲錢出糧
基本上冇處理過
呢單嘢唔係普通小朋友之間嘈交 係講緊刑事
一個罪案 勒索欺凌 唔係教導下 罰佢抄下功課 成績表做個record 就算 正常程序道理上 最起碼要做既 第一 嗰幾個學生都要即時停學 第二積極協助調查案件 第三 盡可能對受害者提供幫助 無論係現階段嘅學習 轉校申請
呢幾點我都係好基本 未講最入肉嘅賠償
專才黎
個仔自己細細個逐d儲,儲到3萬幾
我給你自由和平條約,天才到
踢出校啦
你點知佢地面對面時對方講過啲咩
你嘅諗法都幾偏頗。你已經假設左原告一定係啱,被告一定係錯。其實而家只係一個指控,老師冇必要喺一開始就信晒原告嗰方。即使而家你睇返啲對話,嗰個大陸仔都係一開始以金錢換取對方不告發自己,我覺得佢嘅做法同行賄冇分別。所以雖然個大陸仔係原告,但冇必要一定要信晒佢。
起碼警司警戒
依啲唔客氣得
校方會唔會淡化事件 影響校風 依家收生不足冇啲咁嘅嘢
個家長寫嘢都 odd odd 地,個仔平時可能都係好軟弱嗰種,轉左校再出事機會甚高
發現左條水魚仲唔禁住搶咩
不過3萬真係大咬左
山景良景D風水極差
上埋東張好啲
上次長洲果單又係咁
壞事有好多種,勒索屈人錢係最唔可以原諒!
三皮就豪俾你,公公道道買你隻右手!
唔追究,無處罰,再呃多d錢先
其實諗返都病態 本身全班唔出貓都全班頭3名。去篤一個要出貓既人。印象中好似唔出貓默書都90定95分。根本係想控制個同學,結果控制唔到。諗起都覺得黑人憎
仁愛堂陳黃淑芳紀念中學

Google搵唔到教職員資料 係咪咁神秘
特工訓練學校?

教育局建議把群育學校東灣莫羅瑞華學校遷入屯門,但遭到鄰近新址的仁愛堂陳黃淑芳紀念中學反對,引起各界爭議。前律師會會長、
屯門區議員何君堯,原來是仁愛堂陳黃淑芳紀念中學的校董之一。
他今日在facebook發文稱,自己早在3月時已支持群育搬遷計劃,但如今認為政府有必要進行更周詳的諮詢。他又反建議群育學校遷入區內另一間空置校舍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞