屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
學校處理得差啦,正常係同步做架,我睇家長點都有同學校講報警,幾皮野勒索點都要報警,係學校立場黎講報警好過唔報
勒索都仲係上堂緊要d
下次殺人都落埋堂先捉佢啦 呀sir
垃圾學校
垃圾家長
垃圾學生
多民建聯一隻字
絕對同意有好路數 硬係快啲走 留低係間垃圾學校唔知JM9
東張咁多垃圾宣傳,又日日咸苦咸忽
上有線,一線大搜查算啦
依家d 教畜係咁咖啦十零分就讀得
原來係英雄學院
又行不行,又咱們,仲要報左景
個仔咁撚廢由佢喺學校俾人打撚死算啦
利申:高雷
郵差
想同所有比人恰緊嘅學生講
喺恰緊你嘅人入面
揀件最瘦最矮嘅
好似癲狗咁打鳩佢就得
信我 之後冇人敢再搞你
唔好諗咩自己會打撚死人 哩啲叫自戀
唔好諗咩學校會幫你 你同老師講冇用
唔好諗咩同屋企人會幫你 佢只會話咁多人唔恰淨係恰你?
大畜牲生啲畜牲仔出嚟
咁你諗多左
家陣報左警 就係刑事問題 不到個老母趕絕
你要知道香港有男童院的
殺人個逼切性同勒索有得比咩放學先叫班當事人留低慢慢搞唔係仲好?
要喺堂上公審疑犯?
如果日日都有學生報打交報勒索咪好唔得閒
郵差人
轉學校好過
我同意係處理得差嘅,至少效率係需要改善,但應該唔至於好似上面啲人講嘅咁冇做野
邊個叫你公審 你間學校得班房
叫7個學生出去 其他人會知咩事?
咁你都係講到無提就無做姐
睇住篇文講咪就係人地開左危機處理小組囉
要討論件事點處理都要時間
大佬都係個句 裡面咩時間都冇提淨係講下晝就去報警
中間有冇得睇證據呢d就全部冇人知
甚至篇文話第二日連老母同校方開會都唔肯詳細講件事
你覺得第一日校方開會個陣會有d咩資料係手
如果個學校睇晒呢d證據都唔做野hea到下晝慢慢等老母報警既話佢地係仆街呀
問題係篇文冇提你都唔可以話佢地冇做
再講我問教師報左警重有咩可以做係針對緊條友話報警係推卸責任呢回事
佢話報警就係教畜推卸責任怕麻煩我一直都問緊咁唔推卸責任唔報警可以做d嚟解決呢件事
研究咗好耐欺凌Case
參考吓鬣狗
每個人都只係想可以喺唔受傷嘅情況吓欺凌到人
有後果就唔會想欺凌 會識搵第二件恰
所以你捉住一件嚟砌
係唔會變成1打7嘅
而係1打1 然後其他人怕受傷離遠望
當然你1打1打輸咗
其他7個人見你廢就會行埋你加幾腳
所以要喺入面搵件最瘦最矮嚟砌
正式比人恰緊會識搵啲MMA同打拳動作學
對面打王八拳唔會夠你砌

利申 認真 唔係六舊腹肌唔關事
咁既然又唔洗喺班房處理,又冇令人身體受傷/搞出人命嘅急切性
點解唔放學留低慢慢搞
差佬最鍾意問,告唔告? 撞左車又係,打交又係
咁你又唔好咁極端,可以考慮大家坐低商量一下,達成共識
b3 學校有保留 因為辦學團體 始終都r funding
呢d野同普通公司一樣 一層壓一層
辦學團體就想升banding 整靚個朵
所以呢d大獲野 想唔接同彈走我都覺會出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞