屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
同意。

除非你講緊band3垃圾學校。

否則好多恰人的人根本係睇人蝦。你只要少少地反抗一下,班垃圾怕麻煩就唔會搞你。
新beyond 仁愛堂堂主
下次醒目啲俾心心咪算law.
講到學校唔洗開會傾咁
真係一收到就唔洗查證即刻報警咩
佢幾時同社工講又唔知 下晝幾時報警又冇講
學校call齊d大粒野開大會開完再要問班靚仔查實都要時間啦
依家佢實際中間隔幾耐又冇提
隔唔隔開內文冇提你就話人冇做
分分鐘班靚仔學校都未審完問完個老母已經報左警
你自己窮關人撚事咩
返去問你老豆老母做乜咁窮都生你好過啦
打到咁都小事
平時老師處理開啲咩
下下出老牛?
d字眼 大陸仔黎?
點告?告到啲咩?浪費金錢
你覺得有用??

長洲單野就係搞到社工要申請同佢仔分開,滋事份子到最後有無被拉?
乜都唔關教畜事
小事唔洗理,大事理唔到
其他任何野都係廢話
知錯?咁細個已經持惡行兇!人地北韓女學生,睇吓韓劇都要打靶! 呢啲撚樣係無人性無良知...全部拎去打縢啦
行過少少去馬登武館門口放低3000
教育局則表示,學校已啟動危機處理小組,並將持續與學校及家長保持聯繫,提供適當的意見及支援。校方則指案件已進入司法程序,不便作任何回應。

咁間野訓導幾好做
報完警收到通知先知 社工有冇轉介篇野就無講
教局點收到個通知亦都無講從學校定警方 學校整係啟動危機小組

個時序就淨係講 9月人地個仔受傷搵過一次學校
再出事搵社工 學校無應機下午就去左報警 及後訓導就打比佢姐

有內幕一係你就快爆 我就用篇文既內容講
香港學童自殺率點都高過英國啦
太媽寶啦
俾著呢啲細蟻野
一係俾佢告
一係👊🏼

呢啲靚仔
咁樣第時大個遲早都出社會俾人呃
層疊式呀physical 呀美容西咪專食呢啲
依間中學係未來長官新力軍
基本做人都係要多多少少攻擊性保護自己既

唔好俾人隨便埋身

對抗性都要從小訓練出來

出來行學識保護自己好梗要
On9家長唔道歉都算,仲要盲撐自己個仔,依家比差佬拘捕個仔,抵撚死
講到未
唔怪之得你咁憎教畜
你以前d教畜都冇教過你點思考
上面有個清都叫諗到d野駁到討論下
你就淨係識顧左右而言他廢到
唔用晒d錢咪儲到
好似你咁 飯錢都唔留用晒d錢咩
好多人返緊工都月月清,揾幾多都儲唔到啦
學校唔乜唔係教育嘅地方,理應有安全保障
乜香港學校已經玩到明顯嘅叢林的法則

不如每個人自己帶把開山刀返學,睇唔順就互斬
喂 你講到無提就有做
咁你講哂啦 唔係睇住呢篇野討論 你問教師重有咩可以做
我咪答埋你 要分開涉事學生或停學 你無限咁幫佢補 點討論落去阿
一個勒索一個行賂都要開個會 度下做唔做 咁呢個唔係學校驚影響既表現咩?
講普通話打書面語嘅點會告
最重要係3皮野之前已經有傷既前科,
但學校都係想大事化小,
所以先唔信學校去報警。

其實咩野道歉還錢都無作用。
告得就等法庭判好過。
教畜廢到只係不斷屌鳩人要人畀自己想要嘅答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞