屯門中一生疑遭勒索$3萬 7同學被捕 母盼道歉﹕想佢哋知錯

898 回覆
433 Like 19 Dislike
而家D中學生
啲教畜點會理
一定係報警!同埋報咗警就唔好講咁多嘢,所有嘢入晒法律程序,佢講咁多,又同欺凌者嘅家屬私底下講咁多嘢,分分鐘有機會比到對方有位入。
個老母咁蠢,明明有哂優勢有哂籌碼
都自阉3000,老豆又失蹤既
唔怪得個細路價值觀扭曲比人恰啦
事情都發生左
首先唔洗辭工先啦
根住報教育局直接揾局長,副局長,cc特首搞大佢
之後同差佬講不撤控煮L死班死靚仔,起碼入男童院,自己個仔一定唔退學,投訴哂班教畜,有咩不公即刻投訴咩平機會,社工乜傳媒出齊,ed情況一定惡鬥惡,鬥誰怕誰,一定唔退學,校長同教畜仲驚過佢當佢寶
至於個細路唔輸情況下再糾正返
但是而家懦夫咁主動去輸哂佢,廢人自有可恨之處
不如公開啲資料,我半夜提嗰七個細路嘅家長起身屙尿
咁細個咁多錢
多謝,我下星期五過去做啲嘢
其實應該為呢類會幫手既老師整個獎罰機制,唔係既話個個老師都驚影響自己仕途無視
個老母應該報東張,同學校玩大佢
大把欺凌事件,啲畜會叫個同學檢討吓點解自己俾人欺凌
可以要間打靶學校收皮,唔洗審
睇對話,兩面都唔係純種香港人
畜:你諗吓自己點解俾人欺凌,你自己都有錯
愈舊嘅學校愈容易有咁嘅問題
中一仔就咁撚狼....
香港處處商機真係唔係講笑
咱們
學校只會喺懷疑學生有即時生命危險嘅情況下報警
呢啲case,如果家長見訓導前未報警,訓導最多只會叫佢考慮自己報警,最終都係家長自己報
學校係唔會報警拉自己嘅學生,如果有老師咁做,好大機會因為唔守學校內部指引、冇咗份工
不過似乎家長都冇講晒成個故事出嚟,「你都有整老師?」呢一點可以再elaborate 多啲
所以係學校有事要直接打999
學校拉布係故意阻礙日後追究,閉路電視紀錄會定期delete
因為出生率低, 臭左更加收唔到生
好多家長錯信學校無立即報警
到差佬接手去查就咩紀錄都話無
香港班教畜一向無操守
對面明愛馬登基金 兩間都垃圾拳館咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞