估唔到10年後,Apple成為左最冇創意既電子公司

435 回覆
919 Like 115 Dislike
實用嘅野要穩陣大過創意
成排車頂大燈咁
以前an機相機鏡加手機個idea都唔錯
可惜依家細細粒鏡都做到差唔多嘅效果
班傻鳩追住黎咬啫
當年第一部capacitive touchscreen 係LG
又唔見Android 粉有人記得
根本兩邊既UIUX 都已經同化左好多年
兩間公司都有長期合作

我係完全唔理解啲人永遠都要鬥黎鬥去
htc 對客好好wor, 試過有人換完mon

拎完機一出門口,係lift口就跌爆,

免費同佢整多次

好多時連入水機都有discount 維修

唔似samsung 果d 咁9下下報價先整
電話電腦發展到咗樽頸位,
所以人哋先發展AI同VR
暫時兩樣都冇人羸到

冇創意,睇下MS同Samsung有冇佢咁成功囉
又教人開公司
唔報價點claim 家居保
係咪真係咁少人知家居保可以保埋手機
買部三星入門A系配貴少少無反夠用
唔好介意,隨口問句,幾萬蚊嘅野同會關窮唔窮事?
你公屋出身覺得少少錢好大支野?
睇銷量先癲啦巴打
美國佬夠多有錢人啦
仲有咩選擇?
佢有個拎嚟裝 Vision Pro 嘅盒賣$1500,呢個就真係當你水魚啦
冇人識喎
睇你點睇
買得起個盒既人都可以笑你圈子窮
我就覺得2萬幾買舊仲未完善好既產品已經係水魚
你覺得少少錢咪呢度每位師兄派幾萬咯
你拎到出嚟叫你聲大佬又點話啫

拎唔到就縮返埋你老母個閪窿度啦
以你呢d智商淨係覺得有 gimmick 就叫有創新係唔出奇
因為有啲An fan口中對科技/創新嘅追求只係用嚟咬Apple用
其實佢地心底裏對科技/創新唔係真係咁追求
改善空間就永遠都有,但對比其他所謂同類型產品,Vision Pro 係出色好多

我自己用嚟錄咗啲屋企小朋友玩嘅片段,重溫嘅時候真係會有種身歷其境嘅感覺,我覺得好出色
face id > touch id
你啱你用係可以
但睇銷量明顯就係唔啱大部份用家,咁有必要笑唔買既人窮?
同意,而家個趨勢越嚟越多人轉用Android手機
個OS已經要好多野配合啦
咁多個鏡頭 仲有D手勢操作
我唔敢講全部都係Apple發明
但整得喱個系統喱個動作出黎
唔洗錢開發?
定你覺得個OS求求其其就整到出黎
鬼唔知M系U夠快同慳電
出左咁多M系列 究竟追到X86未
逼到Developer 整Game整埋Mac機未
依家定錯價賣得差,使唔使同股東交代
好記得個陣買部旗艦機
最新個d
DKLM 過兩個月加左個本來應該有既feature
再當新機出
機海戰術 撚狗咁撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞