估唔到10年後,Apple成為左最冇創意既電子公司

435 回覆
919 Like 115 Dislike
買過講得出"只係一部手機"?
洗唔洗直接出部WAKANDA既手鐲投影式電話比你先得呀
試驗又話收皮 唔創新又屌
其實係
睇片又冇大到
睇書/網頁我用大mon直身機單手渣住睇一樣得
講影相/自拍我部直身機前鏡/後鏡質素都好過佢
又唔得特別多app為咗個比例而重新設計/善用個mon

所以對我嚟講只係有得摺嘅手機
雖然未好普及但係大把摺機專用功能
玩nds模擬器, 充分發揮split mon等等
創新就係要帶動潮流, 而唔係跟從
which is Apple以前最強嘅嘢
Sony 21:9都唔跟風㗎
上下split screen又睇得多啲嘢
相機app又可以有多啲位擺到啲pro control
睇21:9片又完全冇黑bar
結果日日俾人屌遙控mon屌到用番主流比例
最後講依句既人死左,apple 都仲未死
我都唔明點解要掃
用咗十幾年ios 都冇全掃過都冇問題
會唔會係an用家將自己啲習慣放入ios?
我唔會話Apple一定唔會死
但如果講完呢句嘢之後
Apple一兩年內真係收檔
我會覺得句嘢會有啲意思/預言嘅味道

但日日講 講十幾年
到依家Apple都仲生勾勾喺度
句嘢就變咗「你阿媽係女人」級數嘅廢話
quest 4分一假錢 屌打
現實就係佢無必要晒錢晒資源去搞創新,因為已經養左一大批死宗fans,就算出面Android 陣營有咩新機新技術,佢地都係唔會轉陣去試。

基本上佢地已經係收成期公司,班信徒就係被動收入,繼續維持而家咁用最低成本每年出部新機,都實有一堆人埋單。
佢啲customer loyalty build up得好好
唔使太認真覆呢啲人
樹海戰術係on9

佢一年出咁多隻機,其實令佢唔夠時間試同改,

變相令佢每款機都會有d 大大小小既問

m7 紫cam, one x 無畫面,incredible s 壞usb
Gay佬係順應市場,教主係帶領市場,點同
但係又死唔去喎
銷售量大 產量大
基本上好難有破格產品
你想點關人撚事
Apple係賣創意架咩
就算SJ年代都係sell科技領頭+美感姐

科技公司不嬲SONY先係玩創意果間
耐唔耐就整件唔知有用定無用既野
電子狗 MD 跳舞機器人 REON POCKET 掛頸喇叭

btw
持有REON POCKET
好用
Sony架EV其實想點 定只係概念
時辰未到
又一個痴線佬
你其實係咩心態去scroll down睇comment?
我覺得唔係部機lag lag地,係你個人lag lag地講野1999,用咩機都死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞