估唔到10年後,Apple成為左最冇創意既電子公司

435 回覆
919 Like 115 Dislike
大粒用x1的 邊係低層員工用
同埋銀行大粒都係揸x1見客 夠價值未?
講咁多無用,你睇下iPhone二手價硬定係三星二手價硬
就算當年nokia二手放出去都係收爛鐵價,反而Motorola玩摺機換殼年代,同iPhone一樣有價有市
PC粒Snapdragon X Elite有啲睇頭
電量同流暢度追到Macbook
不過compatibility未係Rosetta 2個level
有待觀察
佢食intel d 屎食到慣
堆intel Mac 真係用到火都嚟
高通根本未ready
粒X Elite倒轉頭用ARM v8 (電話上到v9)
GPU仲搞笑 用8G3同款 超個頻就當係
以M$啲衰嘢過幾年轉上ARM v9嗰陣又會bug
AMD:
垃圾intel 狗都唔屌
想入INTC 但呢把falling knife有啲太利
入得預坐好耐
講閪咩,佢今年推薄機你哋咪又係乖乖比錢。
暫時未有突破性新一代OS,Apple都唔會死
攞錢進貢intel不如搏pltr
機會成本唔係咁樣浪費
全世界銷量都好差
M1 chip玩到ai都癲啦
任天堂用垃圾U都屌打PS5

想問下點屌打法
咁既月經垃圾POST 都可以咁多人正皮真係好符合連登仔
又造個神出嚟拜?on9仔
Iphone 做main personal smartphone 處理大少事項
Samsung S23/24U 用黎影相

今時今日雙開先係正常
已經好耐無見過所謂既Apple 死忠
嗰陣時Apple出多鏡頭都比人笑
依家睇返轉頭同其他產品
其實個design都唔差
唔好介意,想問下知唔知咩叫水魚
an 狗咩都要多
多核多ram 5-6鏡頭叫創意
唔關窮唔窮事
係咁嘅價錢有更加多嘅選擇
capacitive touch screen
早係6/70年代已經成功研發
Multiple Touch/Gesture 係底層既Architecture 寫得好
轉咗fold5之後samsung先係主用機
加部iphone15做下其他野
以為會好難適應 點知完全無
冇拎黎用講黎把撚咩邊度電話第一先
花無百日紅,係咁㗎啦
唔識可以google左先再發表偉論

LG Prada
The LG Prada was the first capacitive touchscreen phone, not the iPhone

https://www.androidauthority.com/lg-prada-1080646/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞