估唔到10年後,Apple成為左最冇創意既電子公司

435 回覆
919 Like 115 Dislike
vision pro. 過多一兩代。應該可以開始同球賽直播,concert, 甚至冷門旅遊 live 收錢
望下google 架新機咩外型就知蘋果有排都未死
有班冇腦港女追,唔創新都唔會死啦
仲有surface pro x 系列
又loop番喱樣野jm9
咪講左而家個市場玩法唔同 Apple拎緊幾多專利 仲有生態圈喱樣野
Apple Music iCloud 其他配件 iPad MacBook
Apple揸住幾多野係手

你要比較市佔 iPhone而家3成
然後有調查指出Apple 2022-2023年食左全球手機營業利潤既85%

咁請問喱個又代唔代表到D咩

蘋果巳死
唔係下下改革都會好嘅
樓主完全唔提apple silicon
改咗個logo話係iphone應該有人信
蘋果已死
搏唔刀
人地quest3都出左三代
佢出部硬件勁十倍既vision pro
有咩咁創新?多核多鏡頭定多ram
衛星電話?大哥大都有啦
其實Google 競爭對手係Shamesung?
應該發展即時翻譯。 等人去旅行容易溝通。
samsung,google 肯創新因為知道first to market 對公司嘅value 大,起碼賺咗第一水先。

佢哋嘅機qc 係無 apple 咁好。但同一價位iPhone 仲係得 60hz refresh rate 真係搞唔掂
其實90% 用家唔care 60hz /120hz 啦。 呢啲hardware 唔足以叫人轉會
當switch 大賣既時間an 狗淨係識吹奏120
ai 做到8成?
用咗 120 hz,返唔到轉頭
用緊120唔覺有咩咁特別
60咪又係咁
android 抄apple?
大佬你唔好痴線啦

當Samsung 同大陸牌子手機出哂大mom摺機同埋 ai執相果陣
apple 做緊乜

Siri? 除咗霸撚咗長按power掣熄機外仲有咩功能?
我未用過一件電子產品要我開聲屌先熄到機
有創意,都要件產品既life cycle long lasting. Apple 產品之多,軟件上既不斷更新進步,軟+硬既不停更新,未有其他公司做到。
佢保守到
死攬住Faceid唔放
同埋又無晒方法去縮細個死人island
搞嚟搞去都仲有舊嘢響前面
Faceid由iPhoneX開波
幾年嚟都無真正大進步過
就係每年縮窄個m額、縮到變個島,都依然響到
做到under screen就有創新喇
早排朋友an機想整手機西瓜卡,幫佢睇左一輪先知日本人先用得,遊客係唔撚得iphone一直用緊,原來對家仲未得,拍一拍就過太爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞