估唔到10年後,Apple成為左最冇創意既電子公司

435 回覆
919 Like 115 Dislike
係呀價錢完全唔同次元
而家投放ai 多D好D, 將來新增長點
vision pro 繼續慢慢研發, 佢只要輕量化, 同埋一隻平價版就得(應該有排, 如果太快出隻貴野唔使賣)
商用會係另一個幾好既market
apple恃住fanz base, 做好多仆街野, 同埋淨係諗住點綁死班用家
睇得出企業家同藝術家分別
Quest 3 啲嘢變撚晒形
真係睇你拎黎做乜
摺機個mon 條痕真係幾柒
就算你話日光日白睇落去唔明顯,隻手指點都feel 到
Steve Jobs啲諗法其實都要靠後人睇住盤數先實踐到出嚟
Tim Cook又係Steve欽點出嚟嘅
所以成日無限神化Steve+矮化Tim係幾唔公道
我自己都有Quest 3,畫質完全係兩回事
一個視覺柒
一個視覺+觸覺柒

同埋個島都仲叫可以睇時間比數,條摺痕除咗話俾人聽佢摺得埋之外我諗唔到任何實際用途
我諗唔打機嘅男人應該唔會有興趣對住部摺機
女人都話可以放落廢包,男人放褲袋不了
Apple Silicon ARM上desktop
Apple Watch ECG
(唔講VP okay)

無iPhone咁大影響但一樣創新
正到買撚左部quest 3
價錢係你既問題
而家公司機用緊Lenovo Amd還可以, 不過見到有部asus 4060應該幾抵玩.
其實S J係人,人係會犯錯S J響度嘅時候都唔係所有嘢係掂,都有啲係衰過

但係當時啲人就成日話冇咗S J蘋果就死

當年迪士尼就係因為創辦人逝世先至有段長期嘅沉淪時期,因為佢哋班人就係諗「如果佢響度會點做」

而蘋果就好巧妙避過呢種想法
如果iphone出摺機,分分鐘整條“dynamic crease靈動谷”
將條摺痕喺畫面度變粗變窄,開app就由條摺痕度左右擴展開黎
到時fans又會讚佢有創意
屌你咩個島都有得幫佢洗白
咪撚影衰其他用iPhone嘅人唔該
忽上腦
出60hz 128gb
都係冇得反抗架啦

轉頭又係買
其實focus apple watch向醫療方向係會對照顧老人家有好大幫助,希望真係會有突破
pixel 9出咗
樓主有冇覺得新機有咩創意嘅嘢可以分享?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞