科學研究證實,天生擁有陰道跟卵巢的「真女人」,依然可能擁有XY染色體。

534 回覆
123 Like 86 Dislike
最科學都係xx xy
發育,性徵會受激素影響
TERF(trans-exclusionary radical feminist)唔代表所有女權

仲有女權都有non man-hater
真,建議以後唔分男女子組
佢哋一出世就俾人當係女性喎
點樣唔係十幾廿年?你唔係唔當佢哋係女人咩

唔好兜啦,好柒,
分磅數分男女囉
分嘅原因就係唔俾人客觀條觀條件相差太遠吖嘛
XY就係令人客觀上有絕對優勢
拳擊比賽唔應該容許呢啲
咁點樣定義男定女呀
用xx xy去定義?咁樣你全家驗咗dna未
打拳擊咪去驗
我唔打拳擊
我都無磅自己幾重
其實佢身體多左其他女性冇既野已經唔公平
你唔打拳擊所以唔洗理性別?
乜打拳擊先理性別?

依排奧運現形既中國人成日刷新我常識
幾多個分身?

而家講會員投訴,IBA跟進,都未去到報告內容,咁快衝出嚟做咩,IBA quote埋化驗所資格編號,同埋係當事人國家部門要求唔好公開報告,你就話做咩IBA唔公開
拳擊同跑步游水唔同,輸就出局,跑步游水出左個怪物,都仲可以爭第2第3

拳擊32強抽中,輸就out了,對一般女性唔公平
IBA同IOC唔敢驗全部女選手既DNA,驚幾成係XY女
https://lih.kg/3760220
連登都好多小妹絲打
如果佢天生係男人
但係佢覺得自己係女人
咁其實真係應該歸類為女人喎

可能大家接受教育唔同
仲有好多人停留喺好保守嘅階段
佢天生係女人
呢啲奇怪物種去打殘奧啦
老實講 一生出黎有閪 咁理所當然係女
如果佢唔係運動員 點會驗dna 只會覺得係男人婆姐
你要知道啲規例背後嘅原意係咩
拳擊比賽分男女同磅數嘅原意就係要大家客觀條件差唔多
一個人係xy定xx比起表面有咩性器官更反映佢嘅客觀條件
唔同於我哋日常點分男女呢啲
事實佢就係女權
係你班女權唔認啫
性器官先更客觀喎
你係咪唔打拳擊所以唔洗理性別?
你真係純種中國人,啲邏輯有問題,不停東拉西扯,而家講參賽準則,佢哋生活方式關我撚事,而家ioc都出聲話佢哋只係睾酮素檢查符合標準,但無機制去介定佢哋係男女
侵大把黑人fd都俾人屈種族歧視
佢哋一出世就俾人當係女性喎
點樣唔係十幾廿年?你唔係唔當佢哋係女人咩

唔好兜啦,好柒
而家參賽又關你撚事?
你有份參賽?
參賽準原來就係只驗4個人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞