科學研究證實,天生擁有陰道跟卵巢的「真女人」,依然可能擁有XY染色體。

534 回覆
123 Like 86 Dislike
冇人話佢變性,雙性點計
可能124年前既人就知男人比女人天生就有運動優勢 為左唔洗比女人玩又唔比佢地贏就開個女子組咁囉
個時就應該唔會分XX XY咁仔細啦 不過過左124年科技進步有得分既時候又唔分 分完又話XY都係女人 成件事真係左膠到仆街 好心同唐仔一齊打殘奧咪算囉
你唔識字?
問題124年前英美女子都無得投票
依家咪又可以投

咪證明男女分組落後
妖同你講親野你都9唔撚柒答8 你如果係genetic disorder你講聲啦屌你老母
124年前英美女子都無得投票,男人比女人天生就有運動優勢 為左唔洗比女人玩又唔比佢地贏就開個女子組咁咁做唔會俾人話性別歧視

今日如果女子無得投票,話男人比女人天生就有優勢 為左唔洗比女人玩又唔比佢地贏就開個女子組咁絕對會俾女拳話性別歧視

你思想停留喺124年前喎
痴尻線 投乜撚柒野票你有病真係睇獸醫啦笑撚死我啦
你咁都睇唔明?
你唔止要驗dna,要驗埋智商
我都唔明點解仲要用染色體黎分 當佢一出世就無J時

既然無J都可以XY, 即係有J都可以XX…

咁有J又係XX ge人係咪可以玩easy mode ?
一早block左條on9
補充你所講

其他生物可能用緊其實性別生化系統
或者佢性別決定因子就係普通染色體入面

類人猿咁特化一條叫性染色體反而唔係多數情況
問題係xx都可以有高睾酮
xy又可以有雄性素不敏感症候群
而且睾酮連科學家都未完全可以確定同運動能力關係(因為科學家都搵到唔少睾酮水平低到同女性差唔多男性運動員)
成編野啲用字都好奇怪。如果我定義XX染色體就係男,XY就係女,咪可以有檢測方法定義男女。
我都知道你地班動態光譜黃奶俄狗都有曬立場
唔存在所謂一個100%準既方法科學定義男女
所以當年科學家直接講咪撚曬氣走去驗
所以而家分男女子組唔會解決到
班友係都要溝埋
唯有用其他分法例如體型體能
支那人奶共好正常
其實以後比賽都用dna定義男女咪好,dna應該係判斷男女嘅唯一標準。
唔同物種define 嘅gene 可以唔同
因為判斷唔到
事實上上世紀奧委會試過用xy法判斷搞到幾個生到仔既xy女冇左份工比人恥笑差d自殺

唐諾利表示,現行體育賽事以二元方式區分性別,但人體比各種檢測標準還要具有多樣性。唐諾利說,能夠判定「是男是女」的檢測「實際上並不存在」。

係咪要call人妖街d手術前手術後既姊妹同上海街姊妹撈埋比你認識下
連登仔都唔係反緊呢樣
比賽可以選擇參唔參加,唔參加就唔洗驗,同埋如果主流就已經同意用染色體定義男女,所以運動員更早清楚自己嘅組別,對運動員影響可以減到最少。用生唔生到仔黎定義是否女性好明顯係唔可取。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞