科學研究證實,天生擁有陰道跟卵巢的「真女人」,依然可能擁有XY染色體。

534 回覆
123 Like 86 Dislike
都話男人多過女人, 男人勁過女人, 咪自然男子組多錢過女子組
當初點解要分男子組同女子組呢
但xy 同xx結果不變
唔會今日驗到xy, 10年後變xx
如果所有驗都正確無造假
因為技術所限驗到驗唔到同有冇食到呢個事實係兩回事
你講禁藥
我係話但xy 同xx結果不變
唔會今日驗到xy, 10年後變xx
過幾年有無精症既都話自己係女人
你唔鐘意咪有本事嘈到減女子組獎金囉, 睇下有無人睬你
只要紀錄咗喺樣本到, 其實就即係驗到, 只係當時驗唔到, 冇改變唔到樣本嘅真確性
而藥效有冇觸犯佢哋條可變嘅底線, 情況咪同xy一樣. 你要講佢哋底線變嚟變去公唔公平又係另一回事, 我想講嘅只係佢可以咁樣沒收獎牌, 佢將來都咁樣對xy, 我唔會覺得出奇咁解
到話佢係咪男人拎男人著數果陣又無生理特徵唔計
所以奧委會咪無睬你
係啲女人同陰陽人先咁撚嘈, 又唔見男子組分呢樣分嗰
竟然而加玩到要拗究竟咩叫男同女
我係
咁你話biological definition係乜?
Activation of SRY gene

不過都唔係100%
生唔生育到先

Xx都有精同XY都有卵?
政治上
因為IBA(國際拳擊協會,以舉辦業餘比賽為主)
上任主席貪污落台,新任俄佬主席
先指定俄國企業為唯一贊助商
後取消烏克蘭選手參賽資格
一堆爭議之後,IOC(國際奥運會)決定
取消由IBA籌辦奥運拳賽,IOC自己做返

醫學上
睇外性器唔精確反映性腺體發育模式
性腺體模式(卵巢/睪丸) 又唔絕對反映睪酮水平

之後啲人再科學啲睇染色體
當大家重單純覺得XX就女,XY就男
科學家又發現每幾千人就有最少一個唔係咁
成件事同Y染色體嘅特殊性同演化方向有關

我個人傾向支持男女子組採用更嚴格嘅性別標準
同時開放一個叫「性別自由」組別俾標準外嘅人參賽

我會咁諗嘅原因係
只要劃線有啲啲唔苛刻,某大國都可以簡單鑽到漏洞,你以為條新飛魚冇打禁藥,佢係冇打,不過各種規則外嘅「生物酶」同「營養劑」打足打滿,人體環境又係一個整體
母體食?
有啲得
又係一個當biology得human嘅傻鳩
去讀醫都讀到你咁撚笨柒
除咗人類之外
其他生物冇SRY gene
咁define 其他物種全部都會係雌性
你知唔知乜野叫隱性 J,林郁婷條J可能縮咗入去個閪到,跟本唔係特別驗,係唔會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞