科學研究證實,天生擁有陰道跟卵巢的「真女人」,依然可能擁有XY染色體。

534 回覆
123 Like 86 Dislike
IBA用XX/XY分男女
XY就入男性比賽, XX就入女性比賽
但參賽前冇人係驗完先分組
打咗5年先驗然後取消資格

IBA唔貪污都應該係弱智
簡介:在科學文獻中,當一個人在表型和性心理上被識別為女性時,在存在純 46,XY 核型的情況下描述了兩種綜合徵。雄性激素不敏感症候群 (AIS) 和純粹性腺發育不全 XY(GD XY,Swyer 症候群)。由於斯維爾症候群中存在子宮,我們可以用捐贈的卵母細胞來治療這種類型的不孕症。

Gay佬都生到仔,不過個子宮係代母到咁解
乜唔係話驗前食藥就可以睾酮素檢查符合標準咩
其他19個唔可以咁做?
你全家有驗DNA有抽睪丸酮分性別咩
你講第一句就有問題
有閪同時有XY既可以係呢隻
雄性素不敏感症候群(Androgen Insensitivity Syndrome)
染色體:男性 46XY 。
外觀表現:有女性胸部、陰道等器官,但沒有子宮、輸卵管卵巢。

有閪但冇斤卵用所以冇BB
佢地都會話自己係女人
諗起範馬勇次郎,雄激素係正常人十倍,對佢來講全世界都係雌性生物
xy就係生唔到
xy嘅卵子係冇辦法受精
要用其他女人嘅卵子,體外受精再擺番落自己個子宮到
證明你禁入去睇

黎打大佬
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190741/

unassisted pregnancies仲要生咗兩個

Of course, it should be noted that the incidence of normal fertile females who have a 46,XY karyotype is not known because it is not routine to check the karyotype in fertile women.
呢個真係bio常識嚟
連登好多小學生放緊暑假
本身個抽驗係隨機,其次係一開始無人投訴,22年本身搵伊斯坦堡做第一次,阿爾選手上訴,話唔準,上埋CAS,俾阿爾條友搏到,打多一年,23年check 第二次搵印度化驗所,結果一樣,今年檢測成員中包括林,同年係無上訴嘅情況下取消二人資格,亦改埋個參賽準則。可以話個上訴機制拖咗4年時間
比賽就唔應該分男女
分就即係認渣啲個邊係點打都係渣啲
咁即係同殘奧個概念一樣
呢個正正係指出左體能上XY比XX有天生既優勢
咁你分男女組比賽就係唔想呢個優勢出現
分開佢地黎比
而XY都當係女咁分乜Q男女組比賽
全部同一組好過啦
唔識睇英文?不如試下Google translate
知唔知基因識特變
https://www.independent.co.uk/news/science/mostly-male-woman-gives-birth-to-twins-in-medical-miracle-10033528.html

Woman who is '95 per cent genetically male' gives birth to twins
Woman had no ovaries and 95% male genes, but was fertilised using IVF
隨機都4個中2個先唔敢驗埋其他
正常4個中2個一定會驗埋其他
咁就明白曬
即係原本參賽準則冇禁XY?
咁你係咩膠
所以IBA同IOC唔敢驗全部女選手既DNA,驚幾成係XY女
大大聲話自己井底 好撚戇鳩呀你條柒頭
我唔識, 所以等你講點解
認真驗 隨時參加緊奧運嘅女運動員一半唔合資格
XY但有閪無J
算唔算傷殘?
其實可能有Y 既「女選手」就係所謂既天賦

男果邊其實可能一D怪物級運動員 例如菲比斯 保特
係基因上都有D人地無既野

所以所謂女選手有Y基因 就係天賦 天生食呢行飯
其實無得講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞