科學研究證實,天生擁有陰道跟卵巢的「真女人」,依然可能擁有XY染色體。

534 回覆
123 Like 86 Dislike
我唔驚但普通人點解有需要驗?你真係無邏輯能力⋯⋯
見你不斷叫人去驗DNA睇怕你真心弱障
普通人唔洗分性別?你條死人妖驚驗dna?
好老實精子卵子係無關體育事

關鍵係肌肉能力同體能, 男女係有分別

測試睪固酮水平係唔夠 因為有睪固酮不敏感症
明明你班弱智話要以dna分男女,咁點解你班弱智唔洗驗?由細到大生活各種情況都問你男定女啦
點解隻隻弱智都話普通人唔洗分性別?
你地班弱智生活喺咩地方?
你鍾意呢d款就唔好自爆啦萬能插
你講得出普通人唔洗分性別係弱智同無常識
個關係係邊?
不如咁啦
你XY都唔影響到拳賽公平性既咪無人理你XY定XX囉
但事實係有分別 你影響到normal XX比賽既公平性 咁咪有違比賽既原則囉
咁講返你個問題 我既appearance behavior society recognize我係女人 咁我做返女人會做既野 唔影響到人 咁咪無問題囉
其實同你講緊呢啲都係common sense 你無我唔怪你 見你咁passionate我都好想你講既野係岩 但事實唔係
如果xy女打拳係無優勢就唔會2萬人先有一個既人可以係拳賽入面搵到明顯比例上多既xy女啦 Ching

唔洗再問人驗左DNA未嫁啦 你上下fallacy 1001先
啱啱又發現一樣野

IBA同IOC唔敢驗全部女選手既DNA,驚幾成係XY女
https://lih.kg/bLKorkV

96年係最後一屆check dna嘅奧運
3387人入面8個xy 0.24%
全部人允許出賽

用同樣%套落今屆5250女運動員, 即係今屆差唔多~12.6個
個關係咪係你話用dna去分性別
咁你普通人都要分性別,咁你自然用返你標準用dna去分性別,但你事實無用dna去分性別
依家唔係xy影響公平性,而係睪酮影響體格繼而影響公平性,所以奧委會係驗睪酮
特殊情況唔知,但係正路嘅減數分裂應該係做唔到
確實應該係生唔到仔嘅
利申:非生物學專業
如果你覺得有優勢,應該係驗哂全部人,點撚會驗啲唔驗啲
IBA自己認23個選手只係驗咗4個就中2個,咁高比率,嚇到唔敢驗埋其他"女"選手,驚搵到更多XY女。
老實講
其實好多運動
舉重 田徑 其他搏擊類:摔跤、跆拳道⋯⋯
都唔少睇落似係xy嘅,個feel好男人
佢哋慘在畀人驗過所以咁大爭議
點解林郁婷同佢嘅支持者唔敢話佢「冇XY染色體」?
https://lih.kg/mcwerT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

台灣自己都有質疑者去指出問題核心
咁講返你個問題 我既appearance behavior society recognize我係女人 咁我做返女人會做既野 唔影響到人 咁咪無問題囉
男人入女廁會影響唔到人?
哦原來係咁 咁係唔係姐係一個男人但係睪酮水平低到同女人一樣就可以參加女子組?
兩條女咪就係appearance behavior society recognize係女人 咁佢哋做返女人會做既野參加女子組
樓主想屌佢口中嘅「右㺒」屌到左右都撈亂晒
BTW,其實我唔知佢噏緊啲乜春,「㺒」乜鳩字嚟?
男子組無咁多限制
女子組先咁撚多限制
所以我先支持不分組別
所以我先叫大家驗dna
問題核心係大家都無驗dna分性別
咁IBA點做關我撚事咩 總之就genetic disorder 憑住優勢打柒啲正常人就唔撚公平 應該要去殘奧開一個category比佢地
咁佢好撚girly girl到有閪同其他女人一樣有波都係豆豆位屙尿咁咪影響唔到人囉 佢唔講你撚知佢係XY?你X光眼呀白痴仔?你會唔會周街問人你XX定XY?傻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞