科學研究證實,天生擁有陰道跟卵巢的「真女人」,依然可能擁有XY染色體。

534 回覆
123 Like 86 Dislike
有鳩既xx參加咩組
XX咪參加XX組 ,反正依家性徵都唔再係判斷性別嘅標準
會,人多勢眾,已經開咗女子組,無J XY夠人多開多個組俾你地玩又點話
有冇XX 真男人?
起碼你無雙標
果隻一期不會就係隻雙標,佢話分xx xy,我又係咁問佢,佢話計傷殘雙標到仆街
點解會因為人多而唔係缺陷?
同埋全球嚟計有j多過無j
U bio u?
其實係

性別就性別
男就男, 女就女
gene係gene
XY係XY, XX係XX

性別唔係gene, gene唔係性別
男唔一定係XY., 女唔一定係XX
XX同XY都可以不男不女

成班邏輯有問題既先會掉轉話XY係男XX係女
明明觀察既過程係男係XY, 女係XX, 少少男係XY, 少少女係XY
都仲未講XXY既男其實會當係女
女子組本身都係B組啦, 你地堆無J XY自甘墮落波蘿雞痴埋去玩B組, 人地唔撚受你玩呀. 你地有本事咪嘈到女子組入殘奧囉
b組?男同女組獎金一樣喎

無j梗係唔想入殘奧,獎金會得返幾分之一
Activation of SRY gene 先係最準

科學會隨時間改變
所以你口中無j係缺陷既女人先唔想唔分組或入殘奧,唔分組就無獎金,入殘奧獎金得幾分一

東京殘奧會將在周日閉幕,各國選手為國家榮譽奮戰,惟相比起奧運選手的奪牌獎金,澳洲殘奧選手卻是分毫都拿不到,對於這種差別待遇,澳洲選手透過社交媒體表達不滿,並向澳洲殘奧會提出抗議。
澳洲殘奧會發言人此前在接受訪問時坦言,他們沒有錢支付獎牌選手的獎金,相比之下,澳洲選手東京奧運會中,金牌得主能夠獲得2萬美元(約15萬港元),銀牌1.5萬美元(約11萬港元),以及銅牌獎金1萬美元(約7.7萬港元)。

殘奧會中華台北選手得牌獎金與奧運選手相差數倍,呼籲政府重視傷健運動員。據費鴻泰指出,奧運金牌有2000萬台幣(約561萬港元),殘奧則只有400萬台幣(約112萬港元),兩者相差近5倍之多。

「恒基精英運動員嘉許計劃」之下,今年雖將殘奧個人項目金牌得主的獎金,由40萬港元倍增至80萬港元,但東京奧運金牌劍手張家朗在同一計劃下獨得500萬港元獎金,是殘奧金牌得主的6倍有多
佢哋讀完書就唔更新知識
你唔鐘意咁女子組係A組囉好未? 打拳定辯論呀?
有男子組唔入, 痴埋B組贏撚咗又俾人地話你勝之不武, 應該係腦有缺憾, 玩殘奧啦
都話男同女組獎金一樣喎

你腦有缺憾唔明呀
係 所以個重點根本就唔係雄性定雌性嘅問題
xy女打拳有優勢又點?
黑人血液含氧量高啲 去跑步夠有優勢
又要禁?
有錢冇錢要唔要又分隊
咁而家你錢攞咗咪雞收嗲囉, 屌你老母, 有咩好嘈
兩條女咪無出聲
無錢攞既出聲
包括你同我
你講既係第二個議題 如果你不滿 咁咪要求分黑人組白人組亞洲人組
但你唔好唔記得當初點解要分男子組同女子組
女人夠人多咪有錢囉, 有本事生多啲無J XY
再唔係陰陽人打陰陽人, 夠啅頭, 隨時賺得仲多
其實係
男就男,女就女
呢堆少少男少少女一律去殘奧就啱
講公平性,現實係佢可以唔考慮整體公平性咁重新頒,咁xy佢自然都可以咁做
講變與唔變,禁藥藥效都唔會隨時間變,只係人對呢啲藥嘅檢測技術隨時間改良,xy女係咪有絕對優勢都有爭議,唔係不變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞