運動明明係窮撚翻身嘅玩意, 香港就掉撚翻轉

634 回覆
564 Like 160 Dislike
咁你嘅訴求其實係共產主義
個事實係咁,同我追求咩主義有乜關係?
黑人都係要練
以前外國同過啲黑人打波
有好多真係仲廢過香港街場
你網上見到好撚勁嗰啲大部分都係5-6歲就打league打上嚟
香港只有生存
搞掂三餐
租樓先
運動只係 啲有錢佬 有多餘錢
先比仔女玩
窮人都叫個仔女讀多啲書做政府工做醫生 快啲買樓
唔好發夢
點會無關係
你 post 又覺得不公就係唔認同資本主義

你要人生而平等要無私奉獻,你嘅追求就係共產主義或社會主義
好多普通中產仔女學劍學琴好普遍,樓主講到好有錢先做到
原來公屋仔先仔連登主流
明明睇房屋台同財經台個個all in NVDA
你估有錢人唔使付出架
佢地犧牲咗體驗貧窮嘅機會
屌香港個isaac cheng而家打nba未呀?
甲一勁嗰堆唔覺細個好有錢去訓練喎
東方姓徐(xu)嗰兩兄弟夠多訓練咪同本地嗰班差唔多

籃球基因運動嚟
你打啲黑人基因廢啫
其實香港都算對運動友好啦

首先你出生係一個窮撚家庭band3學校

我當你讀唔成書,走去玩田徑(有身體天賦嘅話)
你話跑唔快,咁呢個真係基因限制
咁咪去玩鉛球鐵餅標槍,你肯去操力量嘅話,喺學界有表現俾喇沙拔萃掘角,入band 1 ,再用運動員條隊入大學
出嚟做白狗,5雞野,都算改寫人生啦
一個4歲已經接受專業1對1訓練
一個8歲去屋邨興趣班跟阿叔學,14歲先被發現有天份送去體院培訓,16,17歲考完dse先考慮轉全職有得1對1訓練

有得比?
女人仲有第二次投胎

男女倒番轉仲L 慘
基層成日以為中產同富豪就冇競爭
呢啲中上階層要上位先至爭得最激烈最腥風血雨
運動唔係訓練身體,強健體魄,有益健康,或者團體運動可以學習同人合作、增進社交嘅玩意咩
六合彩先係窮撚翻身嘅玩意喎
踩單車都係平民多,有錢人去哂坐車
可能好多外賣仔都係單車高手
叫窮撚父母比仔女學是但一樣都牙痛咁聲
乜野不唔不公,依加事實係咁呀醒目仔

你查下isaac cheng
籃球嘅

如果你講劍擊,太少例子,甚至冇窮人玩,冇乜說服力。
你係咪上得連登多,成個屋邨都係廢老,周圍都係死氣沉沉嘅氣氛
唔好彩d隔離左右整個鐘意執垃圾/白卡你都幾和味
政府冇金錢支援
咪要有錢先玩到
鳩up都咁多正評
屌美國點解長期籃球屈機啊
得美國有黑人?
中國十四億人點解又打唔贏歐洲嗰啲小國?而家連日本都打唔贏
十四億基因庫都唔夠人哋幾千萬幾百萬咁勁係咪?
香港不嬲都係窮人含撚
屌黑人玩晒嘅運動都資源>基因?
本身窮點玩運動吖
唔洗讀書咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞