運動明明係窮撚翻身嘅玩意, 香港就掉撚翻轉

634 回覆
564 Like 160 Dislike
當年真係識條好矮既女,成日唔食野減肥,到有日我地笑佢唔食野唔怪得咁矮,佢先好驚訝咁問:唔食野會生唔高架咩
在加拿大最低工資 只係夠一個人住basement 同食飯 同坐巴士
其實你兩邊都啱唔哂

如果係14x嘅女,其實係基因決定佔好大部分
跟住做運動刺激生長板同飲食調整頂多係決定你再多幾個cm
無錢你係香港連入體育會嘅資格都冇
佢d屋企人都矮既,但佢係最矮果個
基因+on9
窮文富武喎
其實香港係李麗珊之後加大咗投入,成績係好咗

不過之後仲有無咁多種子就好成疑問。
而你根本擺響邊個時間,都唔會係種子。
岩,世界就好似賭場,有人玩十蚊注有人一千注,有人一世靠運一鋪老虎機番到身,無人叫你成世玩老虎機,可以轉玩poker多d 技術既game,好多野都有得揀,你技術好廿蚊本都可以做到慈善賭王
留坡撚值得。。。
其實你叻多少少根本就唔會響賭場浪費時間。

真係用數學贏嗰啲人唔係賭得叻,而係有用腦,不過動機好大部分都係興趣先做到。
我嗰陣一日淨係比用半個鐘電腦
唔知你會唔會讀咗一日書有半個鐘都攞埋去學嘢咁好學喇
拍波射波傳波又關美國黑人基因事?
好認同你講體式能呢個觀點
真係有心做運動,又有天份嘅人,點會俾人埋沒
都好認同你講冇擺時間喺運動度唔會有種子
師兄係咪靠運動入大學既後門狗 想學吓嘢
唔使對比到歐美咁遠
就咁同鄰國日本比
香港呢啲所謂嘅資源投入同笑話冇分別
大唔大波?
肥而無波
日本由獎牌上睇係運動大國係真嘅
但人地起碼過億人口,先會有職業球員
足球同棒球大家最熟。

香港無公司真係會養職業球隊,大部分都靠政府其實拎到牌算係咁。
所以咪話囉 每個人狀況都唔同
唔好隨便用自己嘅情況代入人哋度judge人
我冇同你講我老豆自閉加燥狂
日日搵仔女發洩 日屌夜屌係基本
差唔多一個星期打一次大交
老母嘈埋一份 屋企永無寧日
我又可以同邊個去怨
我係讀書入大學嘅

一早知無天份玩運動,所以無考慮過
呢啲嘢響中一二就已經會知

樓主佢哋係咩代表??
所以你可以做嘅係縮開少少
早起遲返屋企,而唔係依靠你個根本唔撚可以依靠嘅老豆跟住話無乜乜乜。

香港都算係好就係有資源俾你
要用電腦可以用學校圖書館嗰啲
要再長時間啲仲可以用外面圖書館同NGO啲自修室。
投入資源,分分鐘要十幾廿年後先見效。運動既青訓就係咁,要由小朋友開始,由細開始玩,再睇下邊個最有天份一路升上去。一件咁難即時見成效既野,好難叫一個商業城市搞得好既。
Common People
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞