運動明明係窮撚翻身嘅玩意, 香港就掉撚翻轉

634 回覆
564 Like 160 Dislike
你拎D咁低門檻比,咁馬球同賽車呢啲呢
giannis 自己講你有唔撚信你自己搞錯左你想講佢無野食定食唔夠?giannis 話佢食唔夠,好少野食,係因為佢窮完全無contradict conservation of energy同埋唔夠食生到大嘅骨架好出奇咩?chet holgram 周崎夠食啦,佢地骨架咪有係細
新年財都有講,要打好手爛牌。好多人都唔識。
負皮堆人真係好恐怖
英政府同港共暴政相比?
床上運動頂呱呱
球類一定係比窮撚玩
窮撚馬都養唔起點同你玩馬球
佢拎世界冠軍2007
你玩其他運動你食咁少野咁瘦弱咁輕磅,輸磅數都輸死你
你搞錯咗?應該係睇馬球喎
淨係游水都要拉幫結派先有資格啦
冇關係冇資源, 搵西去train 你?
俾十幾萬都係得班垃圾健身教練級數
係, 贏開有成績咪有資源繼續捧佢
跟紅頂白, 高拜低踩
如果你話飲食唔重要既你睇下力士既餐單先
人哋重你一倍企係到唔郁任你推,都推唔郁啦
學單有馬球,賽車?
窮文富武

窮撚去返big4算啦
香港窮撚公屋仔同窮父母講話要做運動員
你估會發生咩事?
1997年之前有聽過港英投夜資源比運動?
李麗珊係1996年講,香港運動員唔係垃圾
即係好多人係港英時期都覺得香港運動員係垃圾

個陣港英比而家更加少資源比運動員
無聽過黃金寶1990年加入香港單車隊要做P.T 維生?
話政府無資源比佢地

沈金康1994年黎香港之後,見到黃金寶有能力,但因為政府唔會出錢資助,佢將自己人工分一半比黃金寶,希望佢可以專注訓練,先可以出到第一個彩虹戰衣

港英政府重來都唔重視運動員
呢樣大家都知

以前出戰奧運係要自費架,大哥

邊有而家你有資格政府會出錢比你去比賽?
我細個屋企環境都唔係有幾好,咪撚覺得自己好慘。
新加坡仲係行緊舊港英嗰套

無話新加坡錯,不過佢地講求效率講投入回報就自然係咁。
點解你仲係會覺得啲高成本運動要關窮撚事?
不如睇吓題目?
窮撚月入50 K 叫唔叫成功?(靠玩運動行運動員條隊入大學,做白狗
唔係翻身打入奧運喎
亦都唔係翻身做大力士喎
喺香港,你冇錢,好難做職業運動員
係, 依家有投入資源落體育
不過係有權勢有關係果堆有得分
同堆大白象, 創科funding 一模一樣
其實睇返香港近十幾年投入係運動員上面係多好多
反而英國以前係無
當然,肯定有唔少益左自己友,呢樣亦係真
但最少運動員唔使再太擔心無資助

你做到基本成績佢已經有獎金比你
我無記錯,美國呢D直情係政府一蚊都唔比你,你要資助就自己搵贊助商比錢比你,你即使識飛都無用,政府係唔會比錢比你

一黎,美國本身流行既運動,美式足球、籃球、棒球、冰曲
其他奧運個D項目其實美國人唔太睇

而且美國一向都唔重視

其實全球大部分國家都係唔會資助運動員,全部都係自己搞掂
呢樣係事實,但最少會起單車館,會發展
外國係零架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞