運動明明係窮撚翻身嘅玩意, 香港就掉撚翻轉

634 回覆
564 Like 160 Dislike

如果窮嗰面係仔真係番唔到身
呢個年代女人無返咁上下學識
一定會俾親家嫌三嫌四
窮撚返工養家做到得半條命仲運咩動吖
窮人含晒撚只配襯托富人嘅存在
窮撚只能夠玩啲低消費嘅運動
例如足球籃球排球
屌你 美國普通學校嘅籃球資源都屌打你香港名校仔啦白人冇咁熱衷係因為競技運動太殘酷 一將功成萬骨枯 你有家底點解要賭?安安穩穩做個中產唔好?
真係多出路,犯罪比警察脆下頸就變千萬富翁
美式足球員全部打到有腦病
其實真係有
當然未必有齊18洞
但9洞、driving range好易搵
英國D草地唔值錢
我住過一區有一個要入會
400蚊港紙學6小時
一個畀成班𡃁仔、阿伯晨運
65蚊港紙一桶波100個不限時
其實外國大部份玩得運動嘅或多或少本身都有家底,只不過窮撚逆襲故事勵志動聽先畀到呢個錯覺人
佢有不敗記錄
佢係食得飽架 但唔通香港今時今日班公屋綜緩人生贏家食唔飽?
現代社會有咩窮人仲食唔飽 唔講social welfare有food bank etc 大把熱量超標垃圾食物可以食 你覺得有錢佬食魚子醬黑松露會生多D肌肉?
on99
樓主自稱nvda贏左幾千萬 但覺得佢稱為blue blood嘅Stanford graduate江旻憓一個月收4萬8港紙資助係好多錢
香港係靠呢啲小眾運動先有曝光率
熱量超標垃圾食物淨係可以食肥人
你要生得高大有肌肉一撚定要食得夠營養夠蛋白質 同埋現代社會非發達國家大把人食唔飽 唔好當美國係全世界 on99
不如你真係睇吓字先啦,我串緊樓主
你話你有奧運夢
做白狗份人工都夠你請教練教你下一代啦
有啲夢想唔係一代人努力就成功
你到18歲先覺醒奧運夢
覺得太遲嘅,咪將呢個夢想交比下一代
1. 美洲黑人基因勁
2. 基因廢
3. 係
Agger
4. 你都on撚9
https://www.reddit.com/r/nba/comments/jw4lqd/giannis_looking_back_with_the_way_we_eat_the_way/?rdt=50339

首先食得夠真係唔係太難,同埋Giannis真係食得唔夠,點睇giannis 話“"Looking back with the way we eat, the way we take care of bodies, we didn't eat enough, not me not my brothers. I went to school, no breakfast, come home sometimes food, sometimes no food, then practice until 11 then I have my first meal"
普通學校啲基因都好過我地
我夠可以話有錢人有家底先賭
就算打唔到nba都照做到中產
我又唔會咁極端嘅,不過基因99%啦
垃圾食物黎講食個kfc都大把優質蛋白質啦 又平又夠熱量做運動/training
同埋giannis係希臘大架 窮撚到仆街 佢唔係美國人黎
根據你個logic頂尖運動員都係有好多resource因為佢地細個可以食好多肉which我唔覺得依家窮人食唔到肉 或者你覺得無resource嘅窮人個標準要好harsh要窮撚到unicef賣廣告皮包骨咁先得嘅 咁你贏 但我唔覺得香港有任何人falls into that category 如果你要講咩中非共和國個D第三世界食唔起肉做唔到運動員所以代表sport is a privilege咁fine你贏 我100% agree with you
佢有冇話成個成長階段都係咁先?
其中一段困難時期就當全部?

如果佢真係成個發育期都食唔飽可以生到又高又大隻咁應該捉佢去研究解決世界嘅糧食問題

唔撚好話人
連獅子老虎食唔夠嘢都細幾個碼
唔係咩叫營養不良
基因王米明分身ac?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞