運動明明係窮撚翻身嘅玩意, 香港就掉撚翻轉

634 回覆
564 Like 160 Dislike
giannis 咪自己講左係食唔夠囉jm9

giannis 明顯係骨架大不過唔夠食所以瘦你睇下佢入左nba 之後大隻幾多?你唔好咁on9 啦
我完全唔撚明

點解你個重要係窮撚要學人花錢跟住目的係講翻身。

要翻身你唔係走去玩運動,更加唔係要請教練乜鳩,而係讀書。
呢一點唔係常識嚟咩?
應該咁講 所謂貴族運動咪就係d根本商業化唔到嘅運動囉
唔係d 運動員自己帶錢玩 晨早摺咗

商業化到嗰啲先可以有錢養班有天份窮撚
如果你覺得你嘅基因,係因為喺發育時期嗰陣時唔夠食物,得唔到好既表現,悔恨終身嘅
不如試吓將你呢個基因傳落去?生一個出黎,俾夠食物佢,俾返你當年因為你冇錢而做唔到嘅嘢俾你個下一代

不過做之前都可以去照下鏡,
外在:自己骨架橫唔橫,身高有冇米八以上,小腿跟腱長唔長
內在:身體復原速度有冇快過人?肌肉合成量有冇快過人?乳酸積聚有冇慢過人? 反應速度有無快過人?

以上啲嘢有中既,真心唔好因為當年窮而浪費左個基因🙏🏻
窮撚要翻身
個路徑係咁:
讀書,做醫生又好,入體制都好,總之唔係讀完做牛工。

跟住你自己變成有啲錢可以培育人材嘅中產。

窮撚最大問題係成日覺得最逼切係一步登天(所以先會玩六合彩)
但事實上你第一樣要確保係你嘅貧窮唔好傳俾下一代
呢啲問題更加重要。

用運動翻身? 過咗十歲至十三四左右就唔會有機會
所以根本唔應該諗呢條路咁On9
其實係

所以樓主個講法根本係On9
但好彩柒頭like
你啲垃圾比你有錢最多咪鍾培生啲on9仔咁
其實簡單到有錢人有間房比你自己靜靜地舒服咁溫書已經可以差好遠
已經唔駛講其他
籃球員同其他運動選手比其實好輕磅
唔好走去賴間房

真係專注嗰啲響學校留低做哂功課同溫書先走

一般學校係五點半到六點半左右先會趕人
呢個時間差你唔用係你自己問題。
中學學界,有表現嘅,拔萃喇沙會搵你 (翻身第一步
運動員條隊入大學(第二步
畢業做白狗(完美翻身
首先要有血有汗咁樣操出嚟,窮撚唔會做到嘅原因,可能真係你講嗰種一步登天嘅心態
係啦係啦
我跑步都快過我非洲黑人Roommate啦 又佢基因差?
同埋資訊局限都問題

如果我當年知道食得唔好會咁大鑊 我都唔會為咗寧願慳嗰幾蚊零用錢食差啲
當年亦唔知蛋白質嘅重要性 好多時候都係碳水塞到飽就算

不過其實即使到我而家出嚟做嘢搵錢
我都覺得要食得好 想食到足夠增肌嘅份量唔係咁易達成唔靠蛋白粉嘅話應該好貴 香港普遍食店都比得好少肉
因為香港翻身唔使靠運動
讀搵食科就夠
成日話窮撚累積唔到嘢,包括知識同資源都累積唔到
相對佢真係無,更加大問題係你俾咗資源佢,佢唔撚識用。
唔夠食嘅話係生唔到咁大嘅骨架

你唔撚信就算 同你條弱智再講都晒氣

係你眼中基因夠好係可以違反質能守恆 食少少就可以練成日波 又跑又跳 仲生到7呎高
你夠買頭盔手套都未夠錢養馬
馬都無點同人打馬球
講緊劍擊
我成日話自己懶鬼

未代大富翁game 就係咁玩
但係無錢連玩既資格都無
一隻馬都養唔起,打場波一個人要用幾隻馬

你無錢點樣養車隊比你由F3渣到上F1
所以咪得銅牌
球類都唔係樣樣咁高知名度
你無試過係嘈吵既屋企長大你就收聲啦,
我自從搬咗出嚟住,各方面效率都提升咗好多
如果我細個有咁既環境,個分別已經係到
個人當然咪環境都可以努力,
但付出同得到個效率差好遠
當然你可以格硬講話比你有個舒適環境你就唔會咁努力
你要咁講就無得講
你甚至可以話我比好多第三世界既細路都幸福tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞