運動明明係窮撚翻身嘅玩意, 香港就掉撚翻轉

634 回覆
564 Like 160 Dislike
香港多人劈友, 無得玩劍擊
劈下友頂住檔先? 劈得好果幾個
會唔會有香港權貴睇中, 搵佢地代表香港去奥運?
點解大家都接受唔到自己係一個普通人
喺度怪環境地方飲食
好似有呢啲嘢之後就一定會打入奧運

咁你咪自己生一個出嚟,填補自己嘅遺憾啦
中學比賽冇某一項係屈到人機嘅
咪代表你只係一個普通人,運動對普通人嚟講只係一個興趣

你亦都可以話,因為當年唔夠食物,所以自己成個排骨仔咁做唔到乜嘢,咁咪去短跑,有短跑天份嘅,甩皮甩骨咁跑11/12秒既點會冇人操你?
你冇俾人發掘,唔係因為冇資源啊,係因為你只係一個普通到冇得再普通嘅普通人 ,就算有呢啲資源都唔會推到你去11/12秒
有人話圖書館自修室好多閒雜人
但我就係嫌自修室會靜到訓著覺
講緊生存條件
就9 唔搭8 講英國其他運動都食緊屎
咁佢屋企比得起錢有咩問題?洗撚左你錢?
結論其實好多人唔得就會賴呢樣,賴個樣
家庭唔好,點點點唔好

但無諗過本身自己廢

當有人講出黎自己條件比佢差,但又成功過佢,佢就會叉開其他野
之前咪一直講

窮你就去讀書
但有人話無房無得讀

我話你要讀嘅話學校會有地方你讀

跟住有人唔同意
先有人講自己用咩環境讀

而你就九唔搭八講咩生存條件
香港唔會餓死人,英國都唔會有窮撚響度玩貴族運動
球王李惠堂都係踢中華民國唔踢香港隊
中華民國比人踢出聯合國先無係香港搵人
農村而家好有錢
事實的確係

最基本最基本評價自己嘅能力都無
淨係成日話無乜無乜,真係好似大雄咁

不過大雄有叮噹,而呢個世界事實上係無
見識少,未見過真係有天份嘅人係點
以自己為中心去量度其他人,其他人優秀過我=如果我有佢嘅背景我都做到
呢啲人叫醒佢嘅方法只有一種
就係將所有資源都俾晒佢,到最後冇成績出嚟,冇嘢再可以賴,先會知原來係自己嘅問題
為拗而拗
一磅巴西急凍豬扒先18蚊
我見識有一個,細過屋企有錢,學呢樣個樣
又讀名校,之後家道中落無錢,就話人地死好命

返少少工就唔想返
之後話自己唔好彩

好撚痴線
港英隊由1952開始參加奧運,跟住持續咗45年。

中華民國時期1952-1911,頂多都係41年。
中學大學

人地幾歲已經接受專業訓練, 何詩培4歲已經接受專業訓練
你到中學大學先有得試玩? 就算你同人地天賦一樣勁你已經輸在起跑線. 青訓都入唔撚到嫌你老呀

間接証明左有有錢父母細細個培養有幾重要

連登仔成日吹奏嘅新加坡又發展成點?
呢啲人心態上都注定佢係窮撚
只係回歸返去原始狀態
香港夠個個星期跑馬 又唔見 參加馬術
網球 壁球 英式足球
本身都係貴族先玩
全世界最多人睇既英式足球
都係自從有廠佬投資先開始平民化
贏左賺獎金同球員分
過程中班貴族仲要係咁洗橫手
搞左十幾年先正式開始有職業聯賽
你好搞笑
香港餐廳出名多肉無菜
你唔食兩餸飯都可以去燒味舖
沙士時期雙拼飯12蚊仲有嘢飲
而家都係廿零蚊就有

平時一隻冰鮮雞先幾十蚊,湖北蛋1.5一隻

點解窮撚咩都有藉口

食蛋白粉唔係價錢問題,而係啲肉幾好食都好,我一餐都唔會食得哂一磅肉或者一隻雞或者啪到十隻蛋
肉類飽足感>蛋白粉好多
蛋白粉係用嚟輔助㗎咋
所以大家咪講,玩運動要有頂尖成績係要由父母開始培養
最低消費基本上係兩代人嘅投入

而啲人淨係響度講窮撚無可能
你唔拎兩代人出嚟投入講乜撚嘢?
本身唯一既金牌選手,要去當兵,個老母求左好耐,教練求左好耐,先可以推遲當兵去比賽,如果唔係就去左當兵
佢地當運動員係垃圾
唔好意思,唔係好明,窮撚翻身嘅意思係咪要入奧運?
喺我眼中,窮撚翻身,入到大學就可以(運動員隊》白狗

你想有奧運夢嘅咪喺你翻咗身呢一代培養下一代
月入7-8萬,下一代四歲開始栽培都夠用啦吓嘛?
連登仔得公屋得天下
牛下唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞