女團XiX再少1人

625 回覆
7 Like 95 Dislike
其實佢同翡翠佬無咩分別
係咪可以叫牙環做diutv佬
又覆埋啲垃圾俾人

仲有我唔會批鬥邊個上唔上大陸
何況鏡狗一早已經上過
我係話鏡狗做埋香港頂流都上唔到大陸開show好撚垃圾低質
係你條傻鳩Viu PR要一直死撐駁廢話出黎反駁咋
咁就仲on9 搵個香港製作人拍一個山寨ON9台式MV, 真係遺臭萬年
A過到審唔代表B會過到審,兩者有咩關係?
Collar 啲女俾咗好多希望人,覺得出道唔難
救命,你咁愛國,我支持唔住。
總之拜託佢哋要紅就去台灣。
我覺得純粹係個樣靚過領女少少同後生過領女咋,無其他特別。
一首半首MV風格似外國冇咩問題
人地啲歌最少肯用返自己香港識廣東歌既製作人寫歌
唔係求其搵外國demo填啲鳩詞落去就算,提升唔到本地製作人水平之餘,撈埋廣東話詞變到一pat屎都唔知唱緊乜

講起遺臭萬年
狗領抄Yoasobi就真係遺臭萬年啦
連埋鏡狗果啲都唔知抄左幾多次韓團
你仲好意思拎出黎講咁唔知醜
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/Gotta_Go! 呢首歌就係搵香港製作人,結果俾人冼,俾人玩,中哂伏
咁你之後乜都冇補充點解鏡狗過唔到審,咁唔會係因為鏡狗冇市場所以開唔到呢個最直接既原因,仲會係啲咩?
唔講其他,連睇港娛幾十年既大馬都開唔到show
仲可以有幾多海外華人市場

再講多少少,個乜柒大表波早排咪去左上海出席活動囉
咁仲點撚樣過唔到審呀柒頭皮?

唔駛鏡狗上去開show都睇唔到鏡狗係大陸有幾紅啦
次次上微博熱搜都畀大陸人恥笑,又冇乜人組團落黎香港睇鏡狗
紅不過羅湖咪紅不過囉,仲搵咁撚多藉口做乜柒?

家陣係咪好想證明鏡狗有料紅上去但要繼續扮黃所以唔上去開show呀?
你又post啲cover黎做乜柒呀垃圾
你屈LT係“港味”丫嗎
其實係鏡狗俾左香港唱片公司假希望,以為香港搞韓系跳唱團有得搞
冇鏡狗既彈起,狗領都唔會紅到啦
英國 美國 加拿大 星加坡 澳門都開到
呢啲唔係叫愛國
係做人要理性同接受現實

家陣唔係要香港藝人個個走上去開show上節目去證明自己有幾紅
純粹只係話大陸市場一直都係香港藝人最大既海外市場
如果台灣市場都打得入,大陸又點會紅唔到

大陸市場咁大,觀眾要求又低
除非自身質素有大問題,唔係要紅上去根本冇難度
再望下以前批香港頂流藝人會唔會走唔出香港市場?

再者班頂流把口成日提住要推廣廣東歌,俾更多人認識到廣東歌
大大個廣東省,全球最多人講廣東話既地區唔推廣,反而要專登避開
人地MC照走上去開show乜事都冇,又唔駛唱好中国唱好共產黨,又唔駛上節目做小丑
我都唔知有啲咩好避忌
咁政治潔癖既話,當初就咪撚提咩亞洲第一啦
唔打大陸市場,請問點撚樣做亞一?
呢點真心想知

人地韓星走出韓國既第一海外市場唔係日本就係中国
對於依家既香港藝人黎講,日本已經唔駛諗
唔諗大陸市場,我想知香港演藝圈仲有咩本錢做大?
大佬,想拍套大製作都要靠大陸資金啦

不過有一點我都明既,因為依家有啲香港藝人一上大陸既話
香港市場會即時收皮,冇質素既垃圾係有呢啲顧慮
就係講緊LT形象上夠青春夠活力,有別於其他要扮型扮emo既韓系港團

香港不嬲有一定市場既後生仔鍾意日系女團
再加埋啲歌搵返香港製作人,對好多人黎講岩聽過啲吵鬧又填埋啲鳩詞既K-pop曲
LT就係食中呢個市場,所以冇乜對手之下跑出左
2隊既平均年齡都係差2歲,因為LT有個30幾歲既meimei
分清楚cover同自己啲作品先啦柒頭
仲有LT不嬲都係港系再溝日系,我一開始已經咁講
咁又點?
邊L個成鳩日話LT自資帶風向? 自資到呢啲班底?咁其實LT本身都幾有米,又或者扮自資吧
有豬扒嘅特色
仲講自資SLS, 連yy都請得到嘅自資的確有米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞