女團XiX再少1人

625 回覆
7 Like 95 Dislike
乜料?
用返香港製作人要用幾多錢?
你話請外國人寫歌又編舞就真係要駛啲錢,好似狗領咁

另外我冇吹到LT係咩自資女團,呢樣你唔駛駁我咁多
扮自資就呃到毒撚做fans
你估好似鏡狗社運扮黃,然後有埋成班cctoy上連登帶風向果陣咩

冇得否認LT風格上的確走岩路線
香港市場根本冇乜其他同類型對手
隊隊包括狗領都走韓風,你唔悶我都悶啦
啲歌又難聽到癲又outdate
佢條廢柴Viu PR永遠都唔會覆你
上咗啦2019個陣
佢咪又係度鳩up
龍狗係連一首歌都未出
不過到時出都會出普通歌先,根本唔同市場

如果鏡狗廢到要搵咁柒既大陸男團做假想敵
佢地真係比我想像中仲垃圾
依家就真係冇人聽鏡狗歌啦
廣東歌市場無論本土定海外都極速收緊皮
咪玩啦,唔該你睇吓龍九啲成員跳舞(唔計香港個幾件垃圾),跳得齊過鏡架,係已經廢過佢地
不嬲都係低質到爆既Viu PR黎
無論LT粉,聲夢粉,韓粉都出哂聲笑柒既廢鳩PR
同埋鏡狗一早上過大陸
某件下弦今年都去過上海做job

佢地到2024年都仲要扮黃去保住香港個市場
但同時又要上小紅書,微博宣傳,想多啲大陸人識佢地
成件事做得好撚肉酸

好心要扮黃就扮到底啦,盲既都睇得出佢地想上大陸搵食但又唔敢郁啦
https://youtu.be/1OI9rsOc5-8?si=_ucIG1KN11TnXJq7 歌就一早出左,不過因為太柒太難聽,所以係羅湖以南或以北 都冇人理
明既,一開始扮黃先上到位就要繼續扮落去
唔係香港市場都會收埋皮

人地MC光明正大上大陸去開show,順便推廣埋廣東歌
鏡狗就要同班港嬸圍爐,唱英文歌俾鬼佬聽去推廣廣東歌

由聽眾數同海外宣傳既活動睇,MC先係最幫到廣東歌果個
相反鏡狗係一堆淨係識倒米呃飯食既垃圾
想香港樂壇愈做愈霉愈小眾,繼續支持鏡狗呢啲垃圾就岩
但好過鏡
是Q旦啦,你地吹到燶尻 係全中國第一又好,全亞洲第一又好,咪又係咁
你係唔係搞錯重點?我幾時有話龍九好?我係話鏡最廢
鏡狗搞咁多宣傳都紅不過羅湖,你都唔好意思拎隊咁新既大陸男團做比較
有失身份只有佢地自己
佢啲PR功力真係好廢
講兩講已經激到佢要拎隊大陸男團,唔同市場但因為同TVB有啲關係既黎做假想敵

香港人根本唔多care呢啲山寨韓團,仲要係大陸出既
咁緊張都知咩事

仲係好多人聽
冇冼剩種?
即是loong 9 s小隊歌
唔是full team團歌

算唔算出道歌?

香港完全冇宣傳
俾人踢左出黎啦
大陸男團針對返大陸市場係正常

不過首歌連MV都冇,唔算係正式出道
咁20年前有咩數據無人聽?
冇,任你地吹
之前咪講過
香港榜排得高唔代表多人聽

成日拎鏡嬸mute聲刷流量既榜黎打飛機悶唔悶?
咁你憑咩講twins 搞到無人聽,我見到人地紅到出去。鏡做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞