女團XiX再少1人

625 回覆
7 Like 95 Dislike
https://www.instagram.com/chongvico 應該搵佢家姐頂佢個位

睇newjeans都夠做
當你唔鐘意nj,都仲有ive/gidle/aespa/nmixx
仲有kiss of life

le sserafilm就唔提了,sakura已經開始玩緊精神勝利法掩蓋自己唱得一般嘅事實
要政治審查既話,點解MC上到去但鏡狗又上唔到?
所以咪話左你條柒頭做Viu PR做到咁低水準就出少句聲,唔好幫正主倒米啦

想駁人咀又唔了解多少少討論緊既題目同對象
一日到尾淨係識鳩up冇撚用
Viu PR想洗地帶風向咪陪佢玩下囉
條友次次都衝出黎柒
簡單直接少少可以望下香港果班偶像紅唔紅得上大陸,個市場又有幾大

sorry 如果扮哂韓仔韓妹都紅唔上大陸
唔好同我講呢班人有咩質素可言
你喜啦
都唔知呢個係咩標準嚟
依家堆港團最敗筆係音樂上冇乜特色同風格
除左LT之後,近乎清一色都係走韓風
有啲直頭搵埋韓國負責埋幕後製作,編舞等
即係一隊韓國公司製作,唱K-pop曲既港團

除左因為係講廣東話,格硬講係有啲親切感,但啲歌又唱到鬼死咁難聽
我係完全諗唔到佢地係點樣吸引到鍾意韓式跳唱既年青人

人地韓團用作品說話,佢地就用作品黎趕客
做偶像派但又吸引唔到大眾
仲點撚樣推動廣東歌
好彩既話咪呃到少少飯食囉
共 產 黨

「唯一認可境外歌影視從業員成份審查機構」:

翡 翠 台

勁歌金曲 | MC 張天賦首次唱現場《反對無效》大獲好評

TVB USA Official
3.7K
Views
Jul 12
https://m.youtube.com/watch?v=b3kmYSv44ZM
其實我都唔覺LT有咩特色
因為香港頂流藝人向來係大陸都大有市場,而且要紅上去唔係咩難事

MC宣傳唔多,但都上到去開萬人show
呢啲咪叫質素
TVB一早賣緊鏡狗啲廣告啦白卡翡翠佬
咁LT喺香港女團頂流
去咗大陸開fm/開con未?
你去問共產黨啦,又唔係我負責審查 係咪食撚懵左
主要係同其他團比,散出黎既港味多過韓味
音樂風格上明顯近日系多過韓系
仲有佢地啲派台歌製作班底搵返香港製作人

再望下其他團就見到個對比
所以佢地資源少都跑得出唔係冇原因
LT未算頂流
不嬲都係狗領紅少少
都簽咗公司就唔好扮自資啦
呢個時候又變返Collar係頂流
即係又駁埋啲廢話囉

又話上去有政治審查,但人地MC上到去
鏡狗又上唔到
乜野補充都講唔到

結論即係鏡狗低質垃圾,冇人睇咁簡單囉
個製作班底有咩咁特別?
成日扮窮扮自資
自唔自資唔係重點
佢地資源同狗領比唔算多
我不嬲都話鏡狗,狗領係頂流男女團
冇乜特別
都係搵返香港製作人啫

你再望下其他女團,尤其係狗領先
條友似前幾日批鬥Sammi 0個個藍絲KOL,Sammi冇搵TVB人做嘉賓,冇上大陸就要批鬥鬥死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞