女團XiX再少1人

625 回覆
7 Like 95 Dislike
淨係睇大陸多唔多人聽都知以前多唔多人聽廣東歌啦
你估好似鏡狗做頂流做到咁垃圾咩
@sarajevofk1652
2 months ago
Where Liang Shi Yu, Hugo, Archie, Sean ?

@hanyuki23
2 months ago
shiyu was filming a varshow at that time. hugo, archie, and sean are members of loong9-v not loong9-s

v同s點解

btw,

風格泥講 中囯男團 同我地 香港男囝 都凢唔一樣

叱咤樂壇我最喜愛的組合:MIRROR|《Katch 優惠平台呈獻【2023年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮】》

商業電台 Hong Kong Toolbar
1.5K
Views
Jan 3

https://m.youtube.com/watch?v=Ipkjv7PDLLc&t=3m9s
Collar Mirror 好多香港歌手都有用香港製作人 咁都可以囉黎J, 唔講仲以為全香港得LT用香港製作人
20年前大陸都係主要聽台灣歌
宜家大陸主要聽鏡?
我就係專登check過LT咁多首派台歌係得一首有搵外國人寫歌
而鏡狗,狗領果啲好撚多都係搵外國人寫歌,仲編埋舞

中哂我上面所講本土特色比狗領多多聲
你點洗都冇用啦
我冇講過
廢物鏡
大陸人主要聽咩歌唔係重點
重點係Twins上到大陸開大show
而鏡狗做頂流又極多宣傳之下就唔得

單係呢點已經證明Twins以前多唔多人聽
你由頭到尾都駁唔到呢樣事實,仲要死撐做乜?
20年前大陸娛樂圈冇而家咁發達冇咁多歌手,K pop又未流行,阿豬阿狗都可以返到去呃下飯食,所以造就左Twins 呢啲唱歌走音 Mic咀又唔夾口形既“歌手”都去到搵食
鏡咪一樣走音,仲要唔keep 身型仲撚廢
咪即係鏡狗連Twins都不如囉

拗左咁多個post就係得出呢個結論
佢係唔係唔記得肥姜都有咪嘴
時勢問題,Twins死好命加英皇死推爛推
鏡仲好命啦,咪嘴走音唔減肥都喺香港紅到
搵個‘’香港製作人‘’ 寫一堆垃圾偽台灣歌 偽J pop 偽 K pop就叫做本土特色 即係搵個香港茶餐廳廚師整碟台式魯肉飯,日本拉麵,韓國泡菜仲要整到好難食然後就同人講好有本土特色
鏡狗咪一樣係活係資訊流通,社交平台發達過以前勁多既年代,而李氏又駛大錢死推爛推
推得仲勁過Twins多多聲啦
鏡狗上埋CNN,同NBA球星合作,韓國MAMA,日本First Take等
大陸十鳩幾億人都冇市場只係證明鏡狗有幾垃圾咋

依家又唔係叫佢地紅去日韓歐美
講緊連講自己母語既地區都紅唔到呀垃圾
仲話推廣廣東歌,做亞洲第一

仲講時勢
唔該再望下MC咩成績先好出黎柒啦好心
咁多藉口咁多廢話,冇一樣係駁到
人地LT港味就係多過狗領多多聲

叫狗領用少啲外國製作人,唔好再扮韓妹先再做比較啦
歌都算,編舞都要搵韓國果邊幫手搞埋
LT一味係到扮日本女團唯一既所謂港味就係講廣東話 搵外國製作人有咩問題 ,下下都要圍爐自high先得?? 香港近20年既歌都係以K歌慢歌為主, 都已經冇咩幕後識寫快歌 跳唱歌
我諗如果廣東歌做來做去都係呢d k 歌行貨,我寧願聽聖詩。廣東歌摺埋罷就。
大陸人睇佢哋d劇,唔覺得佢d歌係入流。
莊殷玥又姣又樣衰
都多過鏡
鏡狗班垃圾唔係社運疫情點會紅到
紅過羅湖咁簡單既事都做唔到,醜唔醜死怪呀
香港頂流咁撚垃圾都有
拎個MC出黎做正面例子又駁唔撚到

做得Viu PR,好心睇野就睇得通透啲垃圾
你估Viu既對手得TVB同LT呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞