女團XiX再少1人

625 回覆
7 Like 95 Dislike
咁佢叫做宜家後生入面相對好,咁暫時期望咪擺佢度。睇餸食飯係咁架啦
我唔覺得佢好過張敬軒喎,張敬軒都唔得佢得?
知唔知咩叫睇餸食飯??你有得揀咩???
我無串kpop,我如實表達我真實嘅感受,kpop聽得多,都係果個pattern,萬變不離其宗都三幅被,下個音,下下個音都估到嘅,咪悶囉!好正常呀!
你係咪聽得kpop少,仲覺得新鮮?唔厭嘅咩?
佢唱廣東歌,但係千篇一律款式嘅廣東歌,唔覺佢有好多唔同風格喎,我聽到都係果d 淡如白開水嘅悶悶風格。
因為咁,我對呢個人嘅歌就無乜興趣鑽研落去,所以聽到關於佢嘅印象主要唔係唱歌,咪果幾單緋聞囉!因為有d唔同嘢,咪醒一醒囉!不過,如果佢下次緋聞又傳人妻,咁就連我都覺得悶啦!
要我揀,我寧願揀張敬軒。
如果無得揀,我寧願番去聽聖詩。
張敬軒幾歲呀大佬,都唔撚同世代,你不如揀返四大天王,你係唔係傻架?
大膽啲
今時今日環球係所有歌手嘅墳場

話說好似就係由Eric Kwok兩公婆做management開始
但人地有人聽
張敬軒嘅性格比呢位張生舒服好多,而佢歌嘅題材入心好多,好似隱形遊樂場咁。
呢位就... 題材好老土,同幾十年前k歌無分別嘅,我好難有共鳴。
唔敢講一定同兩公婆有關。但的確環球似乎唔想係香港玩,條路線真係好想上大陸。
仲有本土口味嘅,石山街,one promise 一律篩走。
結果得番曾比特。
你係唔係唔撚識字架?張敬軒幾歲?中年啦on9
期望係放喺年輕人身上唔撚係中年架on9
香港有d嘅,唔係我嗟。
大陸有人聽咩?我知道大陸最多人聽塑料粵語歌咋喎。再唔係,就聽嬅嬸‘’行走的cd“,仲有李克勤同周深,尤其是周深超紅。真係無聽過大陸人聽佢。
年青人,唱老土歌。
真係唔老都唱到老晒。
人地上到去開演唱會咪有囉on9
人地救唔救到廣東歌就一回事
但人地啲歌受眾就係明顯多過依家果班垃圾韓系跳唱偶像多多聲
原因我上面已經打哂出黎
再者,果幾隊野又唔係冇好撚行既歌
一樣流行唔起,即係冇撚用

一邊紅到上大陸開萬人show,而且係唔駛唱好中国唱好黨既情況之下做到
一邊就集體畀大陸人恥笑,做啲咩宣傳都畀人無視
邊一邊做到野顯然而見

講咁耐咪又係怕畀MC愈做愈有拉起左個對比,自己就一事無成畀人當樂壇笑話
人地做唔到野都最少唔會趕客先

一邊係極級趕客,一邊係擴大緊自己唱廣東歌既活動範圍
講咁耐都仲要問問問點救樂壇
你班柒頭Viu狗真係好撚廢好肉酸呀
千算萬算就係算漏左個MC
終於知你地最怕係邊一個對手
樂壇革命

依家張敬軒仲上唔上到大陸開show?
唔得既話,MC咪幫手做野囉

好過呢一代既頂流鏡狗好人好者,做個歌手都要走去扮黃扮本土,同時扮韓仔之下又打唔入大陸市場咁柒先啦
做乜又唔話下宣傳廣東歌方面咁無撚用既鏡狗呀傻鳩
咁你又知唔知依家鏡狗歌都係搵有份幫K-pop作曲既外國製作人寫歌咋?
你覺得悶既話
果堆鏡狗歌只係悶上加悶,因為人地交俾佢地既曲都out左最少5年以上,出名韓團依家都唔撚會再唱既風格

就係聽得K-pop多先覺得果堆山寨K-pop鏡狗歌垃圾呀

MC最紅果啲歌就係一定係果類情歌風格,但人地一直有唱唔同風格,你啲柒頭Viu狗知條撚咩
你講野風格真係好撚廢老呀救撚命

點解件件廢老連依家後生仔女鍾意啲咩都唔知
唔怪得鏡狗紅不過羅湖都仲要講咁多野駁咀啦
唔使比較,我只問有無用。
大陸依家流行嘅廣東嘢包括塑料粵語歌,流行周深,流行行走的cd嬅嬸,未聽過流行呢個人。
同埋張敬軒依家唔知係畀人封殺上唔到大陸定唔想再上
MC唔怕畀人屌(事實又真係冇乜事,唔好亂講野,咩節目都上就得),有市場咪照上去開show個心態幾好
好似未開鑼喎,開完睇上座率先講啦下。
人地上埋去廣州開萬人show呀
唔係live house
仲問咁多廢話做乜?
好過依家啲垃圾偶像唱垃圾歌唱到趕哂客
得小眾港豬市場
張敬軒係廣州幹部個仔,佢要上大陸點都要畀面佢老豆。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞