女團XiX再少1人

625 回覆
7 Like 95 Dislike
99.99%都係香港人睇
咪一樣紅唔到香港人圈子
仲未計要送飛先有塞到啲人入去睇
係一個好重要既指標,證明當年大部分人都係聽台灣歌手,肯比錢真金白銀入場睇演唱會,而唔係打飛機話好多人聽你首歌既MP3
確實銷量點會有
但人地寫文比較聽歌app就講到明果陣MP3成行成市,個個都用MP3聽老翻
https://news.post76.hk/2015/11/香港四大串流apps大比併/
岩呀,人地twins 啲海外演唱會幾撚多
少數人會係場場睇,係坐最前排個幾行既百幾二百人,個個歌手都會有班死忠,taylor swift都係咁,不過冇可能個個都會咁啦
佢知唔知twins 啲海外演唱會黎緊成十幾二十個城市上
啲人聽完MP3 歌手同幕後都冇錢落袋,你吹到有13億人聽都冇用,結果就係好多歌手同幕後都生存唔到要退出娛樂圈,唱片公司排住隊執笠
所以海外咪開得咁少,去唔晒
你幻想係就係
又係呢啲駁唔到人既廢話
台灣歌手黎開紅館show
香港歌手咪一樣開哂紅館show搵真銀

仲有K-pop歌手夠成日去美國開show啦
咁又代表美國人聽K-pop多過英文歌呀柒頭?

究竟你會唔會睇清楚人地講乜先至好駁咀?
冇一樣係反駁到都仲要死撐
咁咪即係開所謂十幾場都反映唔到實際有幾多人聽鏡狗囉
真正代表到一個歌手多唔多人聽都係睇啲歌收聽人數同專輯銷量
你日日仲拎開幾多場演唱會出黎打飛機,唔覺得好肉酸既咩?

鏡狗係得呢樣拎得出手同人比較?
事實係00年代出道既香港歌手好小生存到,更加唔好話係紅館開演唱會
每場演唱會減左前排個幾百人 淨低既咪反映到有幾多人聽
其實Twins都去到英美加開show
不過最唔同既係睇佢地既人唔少都係當地華人
唔同鏡狗果啲最近幾年先移民過去既香港人

根本兩者人氣之間係幾個層次,都唔知有乜好比較
仲有澳洲馬拉
真係多人聽果堆開演唱會咪有錢賺囉柒頭皮
極速收緊皮
再望下個廣東歌post推得幾慢先

台灣歌手咪多人聽,所以排住隊黎香港開演唱會
唔好再講咁多廢話啦
千禧年代果幾個頂流歌手一堆傳唱度極高既歌
又紅埋上大陸,大把人去卡拉OK唱佢地啲歌

再拎黎同依家果堆頂流比較,見唔見到有幾撚大分別?
你提埋果啲冇競爭力既小眾歌手有咩意義?
大把人翻刷都唔一定坐最前排啦
點解你駁親咀都要講廢話?
同我上面講既有咩衝突?
千禧年代既所謂頂流,咪又係8,90年代出道既歌手,靠佢地食老本頂住個死雞頭 ,根本就唔可能持續發展落去
幾時出道有咩關係?
一直都係講緊千禧年代多唔多人聽廣東歌

仲要講緊容祖兒都係1999年出道
你上面講咁多廢話有啲咩意義?

照你咁講,鏡狗又何嘗唔係頂住個死雞狗頭
但仲衰啲,推都推唔到廣東歌出去呀垃圾

你點吹都洗唔走鏡狗係班趕客呃飯食垃圾,完全帶唔起廣東歌熱潮既事實架啦
容祖兒咪又係上大陸綜藝食埋豬哨都唔紅然後又死返黎香港癡住Edan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞