有冇人想領貓B

683 回覆
14 Like 1162 Dislike
樣衰到咁應該人度毀滅
樓主 我屌你老母
好似啲仆倒喺fb谷收完人免費嘢話唔啱用轉頭拎去賣
本身有連登仔公開幫主人,樓主唔想養又手快快搶左兩隻,之後又想收人貓糧錢,但其實成本幾多得佢先知,話佢地日日食鮑魚收你幾百又唔奇,你話係唔係多9餘?

佢似搶貓轉賣多過真心幫d貓
愛協領養幫埋你絕育(如夠半歲既話)
但佢只係收你1500蚊一隻貓
支持購買代替領養
咁睇法,其實之前領養完又棄養嘅人俾人屌都好慘, 佢哋都只係學樓主咁「幫手」養一陣再轉手啫, 佢哋甚至應該向義工收返錢
呢d 貨色 真係自己執算
即係慣犯嚟,之前已經偷咗5隻
成間屋十幾隻,一間房5隻
幾隻賤畜貓異工係度圍爐
屌你老母笑撚死
想賣貓仲扮領養
樓主都幾撚串
冷血無知嘅評論睇到心涼(雖知連登不嬲係咁),一件幫助貓貓嘅好事換黎惡言惡語,以後再有貓B急需暫托仲有邊個敢幫手湊。

經常湊嘅會知貓B抵抗力差生存能力低,需要全日甚至半夜每兩三個鐘起身餵奶放尿放屎,每日驚住佢隨時死有啲可能仲要出錢醫病,就算有養貓經驗都未必handle到,需要有經驗嘅人暫托湊大再出領養,班領養人先可以輕鬆接手,唔係邊度有咁多幼貓可以俾人領養。
將救返黎嘅貓B狗B foster到2個月以上或者健康返先出領養係全球好普遍都會做嘅事,就算愛協同香港其他領養機構都有長期招募暫託義工,我有幫過機構做不過機構會提供晒食糧物資再幫手出領養所以相對輕鬆啲,樓主就要自己出心出力出錢,花係貓貓身上嘅錢同照顧嘅心力比根本唔算啲乜,機構都要收領養費啦 依家無視人哋嘅付出咁少少奶粉錢都唔願俾就想要貓,至少家訪同收奶粉錢可以過濾部分呃貓虐待嘅畜生 ,為保障貓貓嘅安全慎選領養人好合理喎,真係唔願被家訪咪搵返嗰啲懶得做家訪嘅領養何必攻擊有心想幫貓貓搵個好家庭嘅人

多謝樓主嘅心血付出,明白辛苦湊大嘅貓咪要放手出領養唔易,香港都需要更多人幫手做暫托照顧浪浪同貓B,希望樓主對幫助浪浪嘅熱心善心唔好受呢度啲言論影響,加油
好唔好笑得過打手上黎鬧,仲引埋啲跟風仔屌
有咩分別?
樓主出領養果兩隻貓假架?
呢啲碌碌電腦椅怕唔怕碌親貓仔
有人屌貓義工=打手
一齊屌柒貓義工=跟風仔
死左膠睇晒成件事先,你呢智力先睇到人心涼。

本身有連登仔公開幫主人,樓主唔想養又手快快搶左兩隻,之後又想收人貓糧錢,但其實成本幾多得佢先知,話佢地日日食鮑魚收你幾百又唔奇,你話係唔係多9餘?

如果一早留返比有心人長養,就唔駛十幾隻貓逼晒係同一間屋到做擠逼戶咁辛苦。

所以話佢似搶貓轉賣多過真心幫d貓
有人幫口就係貓異工圍爐
回樓樓上
貓舖係明買明賣,
好多貓義工係執貓暗賣。

其實你收錢唔緊要,
但收錢就唔好扮有愛心企道德高地。
因為幫口幫得弱智
多謝絲打放心,如果見到有啲貓貓需要幫助一樣會幫網絡還網絡現實還現實,本身都唔想解釋咁多,因為自己都執過好多隻貓B,知道係難搞,自己屋企做嘢所以瞓晏少少都冇問題,可以半夜餵奶,我都係嗰個post講到明係會幫手照顧,然後再幫佢哋搵個好嘅家庭,咁既然嗰個樓主搵得我,咁我咪去拎去到個環境係一條村,有個工人姐姐喺屋企附近執到,然後嗰位巴打就幫手網上搵人,去到見到工人姐姐都好好心,因為我相信佢企喺條路度都等咗一段時間,嗰陣其實兩隻貓貓都餓到郁唔到,嗰陣都比較擔心,隻眼感染得好犀利,黃色BB直頭兩隻眼俾啲分泌物封住咗,第二日一早即刻揸車去獸醫診所嗰度買奶同埋眼藥水佢兩隻BB真係勁叻,三個星期大開始識得自己屙屎屙尿,唔使我抹,同埋好快就可以食濕糧,其實我都係辛苦咗兩個星期左右
巴打唔使勞氣覆佢哋,佢哋冇乜成本,最撚多就係時間
真係好癲 過一過佢手 變左要收錢
又要拎又唔長養 即係點
中介咁撚樣
連登d人真係好撚煩
e家個人都唔係拎d貓出黎賣
又老屈,又冇證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞