有冇人想領貓B

683 回覆
14 Like 1162 Dislike
因為勁多無牌繁殖檔口嘅人係度搵食
嘻嘻,爆撚曬出黎人地情何以堪
搵食就過住啦 屌你老母
仲未計有幾多隻係街邊偷返嚟
我隻名種貓唔小心意外大肚唔適齡絕育 無做過產前檢查同基因篩選 唔知有無基因病嫁有無巴絲想要貓b
香港人啲領養意識係好奇怪 唔知點解覺得領養一定要免費
我同意領養絕對係應該非牟利 但下下免費唔收返飼養/絕育成本點sustain
要長期有金主泵水先運作到係超級唔可靠嘅運作模式
愛協呢啲官方機構都迫爆到要人道毀滅 啲非官方機構資源更加少
只要條數公開透明 收返成本係好正常 更加可以隔走一批冇心/錢養嘅人

鬼佬地方不嬲係領養個價錢同寵物店買非名種差不多
甚至好多寵物店都唔會做買賣貓狗 而係同領養機構合作俾人領養
因為大家都知道領養唔係因為貪平 係因為領養本身嘅意義

係領養非名種貓先要免費
唐貓係佢地眼中就係賤
當年執左三隻貓bb, 搵左幾個人幫手睇睇兩個月,之後問佢攞返就各種原因冇畀返我人性
啲貓bb咁可愛緊係拎黎玩吓先 養大啲唔可愛先搵水魚領養呃埋錢
開口埋口就話人做生意,不如你計條數出黎睇下有幾好賺?
點解唔收埋冷氣費?隻貓冇涼到冷氣?
係連登你唔成副身家擺落去都唔好話自己係做義工
巴打好搞笑,幾時去紅館開show?
棄養仲要收返人錢 屌你老母啦 垃圾
垃圾
貓異工死全家
湊幾個星期嘅貓bb你估好好玩?
要幾個鐘就起身餵奶
正常都係要到可以食到幼貓糧先出領養
佢地既思想好奇怪
成日講到領養收返絕育費針錢就已經好好賺係大生意
但每次叫親佢地計條數出黎有幾好賺就即刻收皮扮睇唔到
講得出依句就知佢地冇養過貓,只係啲人屌佢地又屌既跟風仔
只可以講句香港人真係好痴線
真心本身愛貓都會比人批到懷疑自己

人地幫手湊貓b已經係花好多心機時間
出返小小罐頭錢其實係好合理

上面啲人又話做乜唔計貓砂唔計冷氣真係揾嚟講
人地做foster呀 唔撚係棄養
屌你老母

有養開就知本身養貓就唔平
有心想領養做下功課就知
個d屌嘅多數係見人屌佢就屌
要收返幾多錢?
屋企方面影相/拍片俾你睇ok?
唔想俾陌生人入屋
最主要係唔鐘意俾人家訪 你一係就名正言順講幾錢賣 唐貓又好名種又好
俾錢買就係買私隱 唔鐘意無啦啦俾陌生人打擾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞