有冇人想領貓B

683 回覆
14 Like 1162 Dislike
睇下樓主開到咩價錢啦
我冇興趣賣寵物
冇興趣定計過數之後發現圍唔到皮呀?
一年唔少人都話領養好好賺,但係就冇一個人去做?
哇,你幫埋我我諗個發達大計出嚟喎不如你去寵物店睇吓奶粉同埋BB罐頭幾錢先啦,講咁撚多嘢
我自己養三隻貓一個月都差唔多要兩三千蚊,仲未計零食玩具,即係養一隻成本起碼一千(仲要唔好病啵),而家樓主養左兩個月收返幾舊水就已經比人講到好好賺,到底係啲人唔知養寵物要駛幾多錢定純粹搵野屌?
我唔熟悉賣寵物嘅人點樣做生意喎
樓主做緊啦
樓主開個價錢俾大家睇,自然有其他熟悉嘅人計下合唔合理啦

樓主賣嘅嗰兩隻貓(灰斑同虎斑)分別係咩價錢?
咁好賺叫佢做又話冇興趣,唔通真係有人咁高尚同錢作對?
仲未計啲柒頭成日話可以去啲囡囡屋企家訪
既然兩隻貓都要賣
你開個價錢出嚟俾大家評論下啦
你唔熟悉但係又講到成仲方程式出黎好好賺咁
原來又係吹架?
你唔熟悉你又知我做緊?即係所有嘢都係你幻想出嚟㗎,乜撚嘢嘢投標真係傻鳩,上邊咪講咗奶粉同埋罐頭錢係大約幾錢囉
連登自然會有熟悉養貓嘅人去評論樓主賣貓開嘅價錢合唔合理㗎喇

樓主賣嗰兩隻貓開咩價錢?
啲人真係鳩吹唔駛本
佢吹完之後又迫你解話果下先搞笑
完全冇邏輯
你可以爬左文先再問樓主收幾錢
我自己養緊三隻,可以話比你知樓主咁收錢係一定冇得賺仲要蝕埋時間,你既然唔熟悉就應該聽人講而唔係自己幻想完再話人
柒完之後就一句唔熟悉就算
咁你乜都唔識你出嚟講乜撚嘢呀傻閪又要等人評論又要衝出嚟柒,上邊講咗奶粉錢係幾多罐頭錢係幾多?你又喺度Loop?
其實開咩價都唔緊要,係你地眼中收一蚊都係賺
係絕對work
幾個人同意話想領養
你可以向佢哋開高價,當中有人話承擔唔到,你就可以同佢講有其他人家訪,你要考慮下
然後等待有領養人接受到你個高價,你就可以賣隻貓俾佢喇
絕對work又唔見你做?
得你話work咋
其實你嘅幻想關我咩事?
佢係自己幻想完就當你真係做緊
樓主賣貓
佢賺唔賺錢我冇乜興趣知
我只係講佢係喺度賣貓,而且樓主用連登依個平台宣傳佢賣貓依盤生意,我覺得有啲奇怪啫
動物組織係保護流浪貓狗
幫佢檢查,確保領養返去既貓狗健康,打針,絕育.
大家籌旗去保護動物. 收返料錢又賣下野幫補開支.
唔係拎動物買賣牌,但有拎豁免書. 成立組織.

樓主呢只係轉嫁成本. 冇牌冇豁免書冇專業獸醫.
都唔講佢係乜嘢身份,連堂口都冇,就話要家訪.

大家小心喇
現實中又見唔到呢啲咁撚戇鳩嘅人㗎喎
我講你喺度賣貓
而嗰個係你增加利潤嘅方法
我留言當然唔係為咗同你溝通啦,小朋友
我對賣貓嘅人冇乜好感
我係講俾其他有意領養嘅人知,你喺度賣貓
所以樓主最錯就係係連登度出領養
因為始終依度係一個匿名論壇講咩都唔駛負責,所以先會出現一班柒頭不停用一啲不知所謂既理論去攻擊樓主
如果樓主係出面啲領養群度出領養根本就唔會比人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞