有冇人想領貓B

683 回覆
14 Like 1162 Dislike
樓主肯標價未?
賣貓又唔標價想點?
你話係賣就係賣呀?
樓主即將公開售價
灰斑貓: $ ????
虎斑貓: $ ????
佢真係好撚癲,自編自導自演
繼續撐

即係普通人見到貓b就嚟死都唔可以救?我幫佢哋搵家庭連收返大約一半嘅罐頭奶粉錢都冇資格?
睇上圖. 唔係我話架
係連登你唔成副身家攞哂出黎就係冇資格救貓
成個post我都提緊你唔好犯法
唔係我針對你
所以愛協自己都係賣緊貓
其實你唔駛提啦,有料你咪直接報警囉
知情不報都係犯法架
樓主出售兩隻貓
與養殖場一樣,樓主至少想收回成本
有冇利潤冇人知啦,因為樓主未標價
況且商店都有時都會話蝕本大平賣
賣得出去自然對賣家有著數啦
請各位耐心等候樓主標價

灰斑貓售價: $ ????
虎斑貓售價: $ ????
人地有牌,樓主冇
你地有冇大陸化得咁犀利? 打感情牌就可以站在高地?
唔識野都唔係唔識字吧?
喂,你仲唔報警?等咩呀?
有冇牌都好,只要你有收錢你就係賣貓
係報漁護~
我報警就梗係無用喇
咁你咪去報警囉你仲唔快啲同警察叔叔講?要個領養者負擔返一半BB罐頭同埋奶粉錢就係賣,我勸你即刻報警

咁你仲唔報?
咁你報德漁農處未?
相關人士(包括個人及動物福利機構(AWOs))在進行領養活動時,收取領養費以作為轉讓動物的條件的做法將被視為出售。政府並非意圖限制或規管該等活動,因此個人及機構可提交申請,請求豁免有關人士/機構須持有動物售賣商牌照(ATL)的要求,但申請人/機構須符合特定標準。

https://pets.gov.hk/tc_chi/animal_business/animal_trading_and_breeding.html#tab_09

支持樓豬去申請豁免,等呢班連登仔收皮

不過你未有豁免之前班連登仔講得又真係啱
一係唔好收錢,大愛咁送比人,
但一叫佢送就嬲到七彩
做乜整個分身出嚟撐自己
好撚柒
我只可以講 當一樣野係連登成為左原罪
你講咩都會比人屌

貓義工又好 飲管又好 女人又好
永遠都會有一堆人即刻駁咀

一提到貓義工 即刻講死全家 我去買好過 唔會受你氣
一提到飲管 呢個仲好笑 話用幾支一齊飲/倒飲管落海
一提到女人 雞!

唯一建議比樓主
你只可以做好自己
列明每隻貓B駛左咩錢 食左咩罐咩奶粉 養左幾多日
白紙黑字寫明 盡量減低啲弱智仔既影響
其實樓主唔收錢都已經少好多人講,但佢又搶住要,又要道德高地又要錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞