不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
入行去揸
牌費insurance 除返開一個月700
屋企停車場 2900,公司免費泊車
日日揸車,油費1個月1000至1500 (hybrid)
保養一年,除返開每個月你當$500
出街泊車,抄一兩次牌 800到
Total 6000鬆啲
食糖水真係小學先去
係啲揸車撚冇得飲酒先焗住食
夜晚落吓吧一定正過食糖水
勁垃圾
報左11月考
其實有冇人會一條友落吧?
就算唔養車 weekend 幾個夾埋租架錢七其實都幾正 經濟又實惠

不過香港戇鳩在 考車仲難過搵工
要錢要時間又要睇彩數 一排就排到下年
過來人,2012年廿歲頭買左部AE111棍波,溝到個女神級既MK ex,雖然拍左年幾後戴帽,但都叫食過大波靚女

出嚟做嘢賣左部車,發現溝女難十倍,儲左啲錢咪又係炒股輸哂,兩年前買返部車即刻有女埋身。

真係唔好聽啲柒頭講話搭的士抵啲,屌你老味有得車震已經大勝,值回票價
屯門公路私家車撞龍門架斷兩截 司機當場亡 兩乘客拋出1死1重傷

經調查,男司機25歲姓鄧,男乘客26歲姓陳,女乘客23歲姓伍。警方正調查車禍始末,將案件列作「致命交通意外」,交由新界北總區交通部特別調查隊跟進。

原文網址: 屯門公路私家車撞龍門架斷兩截 司機當場亡 兩乘客拋出1死1重傷 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1011300?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
我樓下月租已經$4500喇喎
邊區2500
唔係住公屋 仲讀緊書 咁架車泊邊
的士/uber幫到你
但電車已經冇咗揸車個種味道了
去多幾次咪要幾萬囉
去遠少少都唔同啦
同fd落囉
兒登個個飲可樂又毒撚咪冇呢個問題
自己一個揸架車去海邊飲檸檬茶
識搵位都好緊要
個個都有富爸爸咩
嗌聲Daddy就有車揸
Fg20k都冇點撚樣養車
有時揸下聽下歌冇咁多野諗
佢不如話住村屋 免費泊
除左車震,其實樓主講揸車的好處全部的士/uber 都可以提供到,點解一定要咁貴養車
唔洗受氣先
同十八歲即排公屋潮文差唔多feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞