不要在最應該買車的年紀選擇了儲錢。

694 回覆
2814 Like 291 Dislike
靚仔溝女
樣衰叫雞
一定要狂屌閪
過咗30歲完全無哂feel
我屌你老母臭閪 你估我唔撚想買呀 我係茶記做外賣仔一個月搵個萬零蚊 我買你老母咩
你唔好鬧政府加牌費加隧道費等等就得
因為香港真係容納唔到咁多車,要汰弱留強
真 我都係返工放工腳車 所以無理人地話咩牌子野 又話要歐洲車
男人玩到30都得啦
香港地咁細揸得去邊
住市區樓下就係地鐵站
公道啲講你啱,因為依家可以後數
但以前的確好正,識搵其實好多老鼠位都可以泊街
連登啲經濟大師又會同你講坐的士/uber平過揸車之類嘅bullshit
等停車場等到傻
去市中心真係坐的士好過
人地8點開飯
如果你部車7點9先到商場就真係恭喜你
泊好可以上去食甜品
自己一個就無咩問題
有車時好多時同圍走
旺角食完飯過北角食糖水
試下一大班人行幾個街口
逼紅藍線又上又落先過到海
有車時上哂車傾兩句就可以鋪頭前面落
走時又唔洗驚無尾班車
個個返大埔依個去順利仲點會玩得耐
係,無錯,後生渣部Jazz RS 都唔知幾開心
連登個個fg 50k屋企有司機最睇唔起人揸車
明就明
好彩當時有咁諗做 真係好爽 所有野都係全新體驗 揸住架幾皮野SUV 掛住個P牌 又要諗下點入油 點洗車 揸車去邊玩 點泊車 個感覺係後生先有
無揸過車你唔明
唔洗身水身汗行上行落,直到餐廳門口
唔洗左轉右轉等車
流動locker,買完野放係車,兩手fingfing走
呢家d仆街天氣又熱又無啦啦落雨,你就坐係度涼冷氣
雖然我都極端主張 後生一定要儲錢。

......但樓主真係大部分無講錯

廿零歲 儲果d 錢,根本幫唔到你之後財自早幾多
玩係應該 大學至出黎做野頭一兩年,之後開始有career 易儲好多。

我唔好揸車,但都揸過屋企人車,一兩年玩下 都好難忘一世。
永遠唔會唔記得當日,頭幾次約條女 (而家既老婆)揸出去揸到幾撚騰雞
26 有冇得再加
「67個香港遊車河勝地」

Google 搵呢句野,篇嘢太長費事放上嚟

好多地方冇車,你成世都唔會去
都係

先有車,再有自己地方都真係幾重要,自我建立好有幫助。

錢要儲,但有啲人生經驗賺左就係賺左.

個世界玩法錢係貶值,太遲先用本身蝕通漲都蝕死。

play hard work hard先係最好。
揸的士車妹豬入西壩玩得唔得
上次同啲friend去旺角食放題
有幾個揸車FD 泊朗豪坊泊咗半個鐘先有位
我同另外個friend已經食完一輪
我調番轉
我之前有車,劏左變唔再養車
叫我依家揸番車要周圍搵位泊真係唔慣返唔到轉頭
公屋仔買車先爽 有公屋停車場
但係你張夜景相仲要上網搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞